El Consell Comarcal deixa escapar 600.000€ pel projecte del Centre d’Acollida Comarcal d’Animals

ERC Alt Empordà
Grup d'ERC de l'Alt Empordà durant un ple del Consell Comarcal / Foto: arxiu

Així ho va denunciar la portaveu d’ERC, Etna Estrems, al passat ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà 

Etna Estrems, portaveu republicana al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, afirma que “des del grup d’Esquerra Republicana ja havíem preguntat en diverses ocasions quin termini es preveia per a l’inici de l’obra del Centre, i la resposta sempre havia estat que s’estava esperant a fer-la conjunta conjuntament amb l’obra d’implicació del Centre de Recollida de Residus, per així abaratir els costos”.

Però la no execució de l’obra, ha provocat que la Diputació i l’Ajuntament de Figueres, retiressin les dues subvencions de 300.000 € ja concedides i signades, cosa que ha obligat el Consell a desistir del conveni amb la conseqüent pèrdua de finançament i per tant, la pèrdua també del projecte del Centre d’Acollida Comarcal d’Animals.

Tot i haver aconseguit una part de finançament pel PUOSC, aquest no arribarà fins a l’any 2022 i això endarrerirà el projecte, com a mínim, fins a l’any 2024.

La situació amb l’actual concessionari, està fent que diversos ajuntaments de la comarca busquin alternatives per desvincular-se del consell comarcal en aquest sentit i oferir, als animals que es troben en situació d’abandonament als seus pobles, un tracte digne.
Segons ha manifestat Etna Estrems “darrere de totes aquestes aprovacions rutinàries i tècniques que passen mes a mes pel ple del Consell Comarcal, hi ha polítiques, hi ha prioritats, hi ha gestió, per això des del grup Republicà denunciem la falta d’implicació del govern i la manca de ganes per poder desenvolupar una correcta gestió d’un servei important per a la comarca i pels municipis que la formen”.