El Consell Comarcal rep el màxim reconeixement per la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartró

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

a presidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan, amb el reconeixement de Tres Pajaritas Azules amb la ministra para la Transición Energética, Teresa Ribera, i el president d’ASPAPEL, Jordi Mercader

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà obté tres ‘Pajaritas Azules’, la màxima distinció del programa d’ASPAPEL, reconegut amb el Premi Europeu de Reciclatge de Paper

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
La presidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan, amb el reconeixement de Tres Pajaritas Azules amb la ministra para la Transición Energética, Teresa Ribera, i el president d’ASPAPEL, Jordi Mercader

El lliurament de les ‘Pajaritas Azules’ 2019 va tenir lloc el dijous passat  a Madrid, en un acte presidit per Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica, i Jordi Mercader, president de ASPAPEL (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó).

La presidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan, va recollir aquest premi com a màxima representació de la institució, assenyalant després d’agrair el reconeximent,  que “aquest premi l’hem aconseguit entre tots, perquè la implicació en el reciclatge és una feina de tothom”.

‘Pajarita Azul’: què és

Pajaritas Azules és un programa anual d’assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó, enfocat a la millora contínua.

L’avaluació es basa en 21 indicadors, que es valoren segons barems establerts i analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d’informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins a reciclatge final.

Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dos o tres Pajarites Azules, segons un barem objectiu i a partir dels resultats obtinguts en l’avaluació.

L’avaluació anual de cada ajuntament o agrupació d’ajuntaments va acompanyada d’assessorament tècnic amb recomanacions de millora. I en funció dels seus resultats en les successives edicions anuals de Pajarites Azules, les entitats locals mantenen, incrementen o perden els corbatins obtinguts l’any anterior.

  • Tres ‘Pajarites Azules’ (màxim reconeixement): Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Lleida, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Ajuntament de Bilbao, Ajuntament de Burgos, Ajuntament de Cadis, Ajuntament de Ciudad Real, Ajuntament de Fuenlabrada, Ajuntament de Getafe i LYMA, Ajuntament de Lleó, Ajuntament de Logronyo, Ajuntament de Soria, Ajuntament de Vitòria-Gasteiz, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consorci de Residus i Energia de Menorca, Consorci Agrupació Núm. 1 Osca i *GHRUSA, Mancomunitat de la Comarca de Pamplona, Mancomunitat de Municipis de la Costa del Sol Occidental, Mancomunitat de Sant Marcos.
  • Dos ‘Pajarites Azules’: Ajuntament de Mollet del Vallès, Ajuntament de Reus, Ajuntament del Prat de Llobregat, Ajuntament de Coslada, Ajuntament de Dues Germanes, Ajuntament de Gijón i EMULSA, Ajuntament de Granadilla de Abona i SERMUGRAN, Ajuntament de Sant Ferran, Ajuntament de Segòvia, Ajuntament de Sevilla i LIPASAM, Ajuntament de Valladolid, Concello dóna Coruña, Consorci R.S.O. Ciudad Real i RSU Medi Ambient, Diputació de Còrdova i EPREMASA
  • Una ‘Pajarita Azul’: Ajuntament de Palma i EMAYA, Ajuntament de Terrassa i ECOEQUIP, Ajuntament de Màlaga, Ajuntament de Parla, Ajuntament de Rivas-Vaciamadrid i RIVAMADRID, Ajuntament de Salamanca, Diputació de Màlaga i Consorci Provincial RSU Màlaga.