El CPE Roses La Perola vol desenvolupar un curs de pesca dirigit al públic familiar

Club de Pesca Esportiva Roses La Perola
Els socis del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola que van assistir al sopar de cloenda

Una iniciativa que els membres els membres del Club de Pesca de La Perola van comunicar a la regidora d’Esports i Joventut de Roses, Vero Medina, durant el transcurs del sopar de cloenda de la temporada de pesca

El passat dissabte, el Club de Pesca Esportiva Roses La Perola va celebrar el seu sopar de cloenda de la temporada al Restaurant Depor de la Vila. Un sopar de germanor entre els socis de l’entitat que s’aprofita per entregar els diferents trofeus als participants de la Lliga Social de Sufcàsting i que, normalment, se celebra un cop finalitzada la temporada (a finals d’any), però que en aquesta ocasió es va celebrar passat l’any en curs degut a que a les acaballes del 2019 encara s’havien de disputar campionats de pesca a nivell nacional amb la participació de pescadors del Club de Pesca Esportiva La Perola.

A aquest sopar va assistir per primer cop, la regidora d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Roses, Vero Medina, convidada pels pescadors. “És el primer cop que vinc i ho fet per donar-les tot el meu recolzament a la tasca que fan, tant esportiva com social i, a més, he pogut comprovar que aquest club de pesca és, com diuen ells, com una gran família”, va dir Medina, gratament sorpresa pel bon ambient que hi ha entre els pescadors.

I la seva presència va ser aprofitada pels pescadors per transmetre-li la seva intenció d’organitzar un curs de pesca mar-costa. “Fa temps que ho parlàvem amb l’anterior president, l’Alberto Fernández, que estaria bé, aprofitant les platges que tenim, poder organitzar un curs amb joves juntament amb els seus pares i mares. Una activitat en la que ens agradaria tenir el recolzament i la col·laboració de l’Ajuntament per portar-la a terme”, va afirmar el president del CPE Roses La Perola, Jaume Calpena.
Una proposta que la regidora d’Esports i Joventut va considerar “perfecta, perquè crec que el jovent necessita coses així, diferents, poder obrir-les les portes a noves activitats i intentar treballar valors a través de la pràctica esportiva de la pesca, a més de poder gaudir-la en família a la platja ”. Per tot això, Vero Medina, va afirmar que no hauria cap problema per poder impartir aquest curs durant l’any en curs.

El Club de Pesca Esportiva Roses La Perola es fa més gran

El Club de Pesca Esportiva Roses La Perola va veure augmentat la temporada passada el nombre de socis, fins arribar al 34 pescadors associats. Una xifra que també va fer augmentar la participació de la X Lliga Social de Surfcàsting respecte a les edicions anteriors “fent un mitjana d’entre 25 i 28 participants, el que significa una xifra prou important”, va afirmar Jaume Calpena, destacant que “a més, va ser una lliga molt disputada, ja que de les deu proves que vam celebrar, hi van haver 6 guanyadors diferents, el que deixa palès el nivell qualitatiu dels nostres pescadors”.

Sergi Giménez, campió de la X Lliga Social de La Perola i plata en el Mundial

El pescador més jove de La Perola, Sergi Giménez, d’edat juvenil, va ser el guanyador de la X Lliga Social de Surfcàsting del Club de Pesca Esportiva La Perola. Va agafar el liderat a la primera prova i ja no el va deixar fins proclamar-se campió. Un campionat que el pescador de Caldes de Malavella va assolir després de pujar al podi per penjar-se la medalla de plata per equips amb la selecció espanyola en el Campionat del Món de Pesca Mar-Costa, que es va celebrar a Itàlia el mes d’octubre passat.

El podi de la X Lliga Social de La Perola el van completar el mateix president del club, Jaume Calpena, en segona posició, i el bisbalenc Jordi Segura, com a tercer.

Prova de captura i solta  

Com a novetat, destacar que a la X Lliga Social de Surfcàsting, el club de La Perola va organitzar una prova en la modalitat de captura i solta. El motiu “és que ja fa anyus que a totes les proves dels campionats de Mar-Costa es fan així, es capturen els peixos i es tornen a soltar al mar, i hem volgut fer una prova per tal d’implementar aquesta modalitat a la nostra lliga”, va explicar el Secretari del CPE Roses La Perola, Victor Pino.

L’objectiu del Club de Pesca La Perola de Roses per a la nova temporada és consolidar “i si pot ser, augmentar el nombre de socis participants en la que serà l’onzena Lliga Social de Surfcàsting”, va dir Calpena, per remarcar que “a més volem, com hem fet ene els darrers anys, que el nom del nostre club i de Roses torni a ser present en els esdeveniments més importants de pesca tant a nivell nacional com internacional”.

En quant a nivell d’organització els membres d’aquest club rosinc de pesca també tenen previst celebrar al llarg de la temporada 2020 l’Open de Pesca Golf de Roses, que enguany arribarà a la seva novena edició, i l’Open dels Pernils solidari, a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer.

Entrega de premis

Cal destacar que l’entrega de trofeus va anar a càrrec de la regidora d’Esports, Vero Medina, el president del CPE Roses La Perola, Jaume Calpena, el Secretari, Victor Pino i el Tresorer, Miguel del Pozo. Trofeus i premis rrelacionats amb el món de la pesca que van repartir entre tots els socis, perquè tots van rebre, al menys un trofeu cap a casa, a banda dels tres primers classificats (Giménez, Calpena i Segura); al pescador que va capturar la peça més gran de la lliga, Francesc Pajares, i a un dels fundadors del club, Joan Tena, per estrenar parternitat la temporada passada.