El creuer de luxe Azamara Quest fa escala a Roses dues vegades en tres dies

Creuer a Roses

El creuer de luxe Azamara Quest al juliol passat fotografiat des de la platja del Salatar de Roses / Foto: Arxiu

Aquest creuer de luxe va visitar Roses dissabte en direcció Barcelona, i avui dilluns ha repetit escala abans de seguir ruta cap a Montecarlo

Creuer a Roses
El creuer de luxe Azamara Quest dissabte vist des de la platja del Salatar de Roses

El passat dissabte dia 26 de juliol, el creuer Azamara Quest, d’uns 180 metres de llargada i 25 d’alçada, va fondejar a la badia de Roses amb la intenció d’estar-s’hi unes 10 hores. Provinent de Civitavecchia (Roma), en va sortir el dia 20 juliol, i va arribar a Barcelona, l’últim port del creuer, ahir diumenge dia 27. Portava una tripulació de 400 persones, i uns 640 passatgers, majoritàriament de nacionalitat americana. D’aquests, uns 300 van contractar excursions, i la resta es va quedar per Roses.

El mateix vaixell de la companyia americana Azamara Cruises, ha tornat a Roses avui dilluns, per començar una nova ruta. Aquesta el portarà per diferents ports del mediterrani fins arribar a Montecarlo, el següent cap de setmana. Roses és la primera escala d’un itinerari anomenat ‘Costa Brava, Provence & Rivieras’.
Els passatgers són majoritàriament dels EUA i de Gran Bretanya.

En ambdues escales, els que han contractat excursions, no han arribat a la meitat dels passatgers. Han fet visites a Girona, al Museu Dalí, visitar la comarca, especialment cellers de vins i arquitectura romànica, com Sant Pere de Rodes o Vilabertran. La resta es queda al municipi, que aprofiten per fer shopping i passar el dia a Roses.