Fira de la Rosa de Roses

El cuiner més jove de tots els participants, Guillem Castro, guanya el primer concurs MercaChef de Roses

Concurs MercaChef de Roses
Guillem Castro (devantal vermell) en guanyar el MercaChef, es va proclamar com el millor cuiner amateur de Roses

El jove estudiant Guillem Castro, de tan sols 14 anys, es proclama com el millor cuiner amateur de Roses en guanyar la primera edició del concurs MercaChef

El jove estudiant Guillem Castro i el comercial José Maria Bazán es van enfrontar aquest passat dissabte, dia de reflexió, a la final del primer concurs de cuiners amateurs de Roses, el MercaChef, una iniciativa impulsada per l’Associació MercaRoses i l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses per tal d’apropar el Mercat municipal de la Vila a la ciutadania.

Guillem Castro va arribar a la final, primer, en superar la primera eliminatòria. A l’igual que José Maria Bazán, que va fer el mateix a la segona eliminatòria. Després tots dos es van proclamar vencedors de les seves respectives semifinals.

Si tant en les respectives eliminatòries com en les semifinals els concursants podien elaborar el plat que volguessin utilitzant, això sí, productes de proximitat i de temporada que adquirien a les parades del propi Mercat Municipal de Roses amb un pressupost de 50 euros, a la final es va decidir que tots finalistes, José Maria Bazán i Guillem Castro cuinessin el mateix plat: un suquet de peix.
I el jurat, composat en aquesta ocasió pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, el fotògraf Josep García, de Fotos Josep, Francesc Miralles, de El Caneló d’Or, i del xef del restaurant Falconera, Gregory Abella, va decidir, primer que el desvetllés l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el qual ha seguit tot el concurs gratament sorprès, com la majoria de públic que hi va assistir, per les habilitats culinàries dels concursants, i que després de donar-li una mica de suspens va desvetllar que “el guanyador d’aquesta primera edició del MercaChef Roses és… en Guillem!”.

“Estic molt, molt content”, va afirmar el guanyador del MercaChef només saber el veredicte del jurat i de celebrar-ho amb la seva família, per dir tot seguit que “no m’ho esperava, però si ho ha decidit el jurat, doncs perfecte, perquè el suquet de peix d’en José Maria està molt i molt bo!”.

La conductora d’aquesta primera edició del concurs MercaChef, que ho va fer de manera amena interactuant, fins i tot, amb el públic assistent, Paula Vilarrassa, va desvetllar que “el premi per al guanyador és un viatge per a dues persones a una capital europea que vulgui, i el premi per al finalista és una estada a l’Spa de l’Hotel Terraza i un sopar per dues persones al restaurant Falconera”.

Santi Buscató, president de l’Associació MercaRoses i impulsor del concurs, va mostra-se “content no, el següent, perquè hem assolit tots els objectius que teníem, i que no només era donar a conèixer el Mercat, que tothom sap que existeix, sinó també que la gent sàpiga que és un lloc on passen coses, un lloc que és amable i a on podem gaudir d’altres experiències que el fet de simplement venir a comprar, i en aquest sentit el concurs ha mostrat que es poden fer receptes molt ben parides i d’alt nivell a uns preus més que competitius, perquè menys a la final, on s’ha utilitzat peix, que és un producte més car, a les eliminatòries i a les semifinals s’han elaborat plats de 3-4 racions amb un mitjana de 20 euros de cost”.  
Buscató va voler fer uns agraïments a totes les persones que s’han implicat i han format part d’aquesta primera edició del MercaChef, en afimar que “vull agrair, primer, a l’equip d’Almanegra perquè sense ell aquest projecte no hagués estat possible, així com a tota la gent de Promoció Econòmica, la Txell Pallarés, la Carme Desclòs i a en Fèlix per donar-nos suport per realitat el concurs, sense oblidar-me de la Paula -cap de protocol de l’Ajuntament de Roses- que ha presentat i conduit molt bé el concurs, i a l’Eloi, que ha fet de DJ”.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica va tornar l’agraïment al president de l’Associació MercaRoses “per la feina que feu al Mercat, per la implicació dels paradistes en aquest projecte que, crec, que ha estat trencador i que ha servit per acostar la gent al Mercat, un edifici que tothom coneix però que no tothom entra a comprar, i aquest concurs ha servit perquè la gent veiés que hi ha a dintre i què es pot fer, què es pot cuinar amb els productes que s’ofereixen, per tant, només cal que felicitar-vos”.   

No cal dir que donat l’èxit que ha assolit aquesta primera edició del MercaChef de Roses, on tant els participants, que han gaudit moltíssim de l’experiència, segons el testimoni de tots els i les cuineres, com de l’expectació que ha creat entre el moltíssim públic que va assistir durant els quatre dissabtes que ha durat el concurs, que l’any vinent hi haurà un segona edició.

I en el cas que si que calgui anunciar-ho, es va encarregar el propi president de l’Associació MercaRoses, Santi Buscató de fer-ho, “l’any vinent se celebrarà el segon concurs MercaChef de Roses”.