El Fumet de Roses es comercialitza a Itàlia

El Fumet de Roses

Envasos del Fumet de Roses etiquetats en italià

Després de tot Catalunya, Austràlia, Nova Zelanda el Fumet de Roses es comercialitzarà a Itàlia

El Fumet de Roses
Envasos del Fumet de Roses etiquetats en italià

El Fumet de Roses es comercialitza actualment a Catalunya. A través de Mercarbarna està present a gairebé tots els mercats municipals i peixateries. Així mateix, va sortir a primers d’any una segona comanda cap Austràlia i Nova Zelanda, “de la qual ara estem esperant els resultats”, ha afirmat el gerent de l’empresa Pescadors de Roses S.L., Pere Gotanegra, gràcies al contracte signat, l’any passat amb una empresa de Melbourne.

Però, “fa cosa de 3 mesos vam contactar amb una empresa italiana que es dedica a vendre només a supermercats italians, i li vam ensenyar el producte, li va encantar i ha agafar el compromís d’intentar difondre el Fumet dins el mercat italià”, ha explicat Gotanegra. I ara, 90 dies després, Pescadors de Roses S.L., empresa constituïda el 51% per la Confraria de Roses i el 49% per Peixos Gotanegra, té previst enviar demà dissabte la primera comanda de mostra per repartir en els mercats de Roma, Milà i Venècia. Una comanda de 50 caixes que signifiquen 300 pots de Fumet,“i si en aquests mercats funciona automàticament s’enviarà una comanda més gran per a la resta d’Itàlia”, ha assenyalat el gerent de l’empresa rosinca. Aquest segon enviament seria d’uns cinc palets de 80 caixes, que representarien gairebé 480 litres per palet.

 

El Fumet de Roses
El gerent de Pescadors de Roses S.L., Pere Gotanegra, amb la tècnica de qualitat de l’empresa, Alba Gómez

Aquest nou mercat en el que es comercialitzarà el Fumet de Roses suposarà un augment de la producció de la planta d’elaboració d’aquest producte, ja que “nosaltres vam fer una inversió en maquinària per elaborar fumet de cares al futur, per tant ara només estem produint un 20% de la capacitat de producció, és a dir, la instal·lació funciona només 2 hores al dia. Si entrem, finalment, al mercat italià suposarà doblar les hores de funcionament”, ha explicat Pere Gotanegra, el qual ha espera augmentar la producció en el període d’un any, any i mig, amb l’entrada d’altres mercats.

Els EE.UU dóna el vistiplau a tots els controls sanitaris del Fumet

El gerent de Pescadors de Roses S.L. ha avançat que tots els controls sanitaris per comercialitzar el Fumet als EE.UU s’han aprovat, “per la qual cosa tenim el permís per vendre el producte a California i Florida”, on segons Pere Gotanegra hi ha clients interessats en comprar Fumet.