El grup comarcal d’ERC vol que el “Consell d’alcaldes” es passi a dir “Consell d’alcaldies”

ERC Alt Empordà
El grup comarcal d’ERC vol que el “Consell d’alcaldes” es passi a dir “Consell d’alcaldies”

ERC Alt Empordà va instar al govern del Consell Comarcal a fer aquest canvi de nom per tal de feminitzar el llenguatge de la institució i adaptar-lo al segle XXI

Esquerra Republicana ha traslladat al govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà la necessitat que l’administració doni exemple en la lluita contra les desigualtats de gènere, també en el que fa al llenguatge que utilitza i que trasllada a la ciutadania.
Un dels ens institucionals més utilitzats en els consells comarcals són els Consells d’Alcaldes, on alcaldes i alcaldesses de la comarca es reuneixen per posar en comú temes i projectes del territori.

El nom d’aquest ens, escollit molts anys enrere, no és inclusiu i deixa fora les alcaldesses en la seva terminologia.

Per aquest motiu, ERC Alt Empordà vol que es canviï el seu nom per Consell d’Alcaldies, “un nom ajustat a la realitat, que inclou els dos gèneres i que, per tant, és respectuós amb el 100% de les persones que assisteixen a l’ens”, ha afirmat la portaveu republicana, Etna Estrems.
Des d’ERC es considera que tots els detalls són importants i que, tenir-ne cura, defineix l’actitud de les administracions vers les problemàtiques. La lluita contra la desigualtat inclou tots els tipus de discriminació, i la lingüística n’és una. “L’administració pública no es pot permetre no ser exemplar en tots els àmbits que poden suposar una discriminació per raó de sexe o gènere, i és per això que cal que siguem molt curosos amb tot allò que faci referència a les accions que duem a terme. La igualtat ens l’hem de creure al 100% i l’hem d’aplicar sense fissures”, ha dit Estrems.

El govern del Consell Comarcal es va comprometre a estudiar quina via administrava calia seguir per fer aquest canvi de nom.