El nou president del Mercat Cobert de Roses, Santi Buscató, presenta un pla d’accions per dinamitzar-lo

Mercat Municipal de Roses

Santi Buscató va presentar la seva candidatura per presidir el Mercat Municipal perquè considera que “el Mercat Cobert té molt de potencial en oferir productes de qualitat i productes de proximitat servits per professionals a gust dels clients”

Santi Buscató és el nou president del Mercat Cobert de Roses després de que en l’Assamblea Extraordinària celebrada el passat dilluns, 22 de Juny, aconseguís el suport dels 18 paradistes que actualment té la infraestructura municipal.

De fet, com passa en d’altres entitats de la Vila, ningú volia agafar la responsabilitat de posar-se al capdavant de la gestió del Mercat, però Buscató, el qual va muntar la seva parada ara fa tot just un any, va decidir agafar les regnes de la infraestructura municipal “perquè hi crec en el Mercat, ja que en ell trobem productes de qualitat, trobem productes de proximitat i sobretot els clients poden gaudir d’una atenció personalitzada, la qual cosa no existeix als grans centres comercials. Crec en el Mercat Cobert de Roses perquè  té molt de potencial, i per això he presentat a tots els paradistes el meu pla d’accions per tal aconseguir dinamitzar la instal·lació i el que he obtingut com a resposta és el recolzament de tots ells”, ha afirmat el nou president del Mercat Municipal.

Per a Santi Buscató, “el Mercat té tots els avantatges que pots tenir en una gran superfície comercial, en el sentit que hi tenim carnisseries, peixateries, xarcuteries, fleques, de tot, i en les quals els clients obtenen els avantatges d’un comerç minorista, on els hi serveixen el producte de la manera que els hi agrada. A més -ha remarcat Buscató- ho trobes tot centralitzat en un mateix lloc”,

El pla d’accions presentat pel nou president als 18 paradistes del Mercat té com a finalitat “dinamitzar-lo, organitzar activitats per fer venir a la gent, sobretot a la gent de Roses, que no té el costum de venir a comprar a un lloc que és com un petit supermercat en haver 18 parades, totes minoristes i amb personal qualificat”, ha explicat el nou president de la infraestructura municipal.

‘La Nit del Mercat’

El conjunt d’accions que es volen portar a terme per dinamitzar el Mercat Cobert de Roses s’encetaran en arribar la tardor, ja que en aquesta època d’estiu és quan més feina hi tenen els paradistes. I entre les accions a desenvolupar, Santi Buscató ha destacat una que “em sedueix molt, i es tracta de La Nit del Mercat i que es podrien celebrar 3 al llarg de l’any, que serien ‘La Nit del Mercat de tardor’, ‘La Nit del Mercat d’hivern’ i ‘La Nit del Mercat de primavera”.

Una Nit del Mercat que “seria una espècie de la Ruta de la Tapa on els paradistes oferirien un tapa amb una copa de vi, i tot amenitzat amb música en viu”, ha explicat Buscató.

‘La tarda sense IVA’

Altres de les propostes incloses en el pla d’accions del nou president del Mercat Cobert de Roses està ‘La tarda sense IVA’, “on es faria el descompte equivalent al 10 % de la compra i descomptable en la pròxima compra que es faci al Mercat”.

Màquina de reciclatge amb descompte

També està previst instal·lar una màquina de reciclatge de plàstic “i per cada ampolla que es porti es descomptarà 6 cèntims”.

Donar una utilitat als espais de les parades tancades

Al Mercat Cobert de Roses no totes les parades estan actives , ja que n’hi ha de tancades. Uns espais buits pels quals “parlarem amb l’Ajuntament per a que els cedeixi a entitats com, per exemple, la DO Empordà, i aconseguir donar-les un valor afegit per atraure que vingui la gent”, ha explicat Santi Buscató.

‘Show-room’

Una altra de les accions que el nou president del Mercat Cobert té dins el seu Pla d’Accions “és demanar al supermercat SUMA que ens cedeixi l’espai per organitzar, cada divendres o cada dissabte, quelcom tipus d’acte relacionat amb la gastronomia, esdevindria un ‘Show-room’.
Buscató compta amb la complicitat dels 18 paradistes per a que cadascú organitzi dues activitats al llarg de l’any, la qual cosa significaria 36 activitats setmanals a portar a terme durant un periode anual.

Pàrquing exclusiu per als clients

L’aparcament per vehicles és avui dia essencial si es vol oferir un bon servei als usuaris i clients, per això, altre de les propostes del nou president del Mercat Cobert“és que el pàrquing del Mercat sigui exclusiu per als clients, amb un sistema d’horari per a que els vehicles estiguin aturats exclusivament pel temps que el client necessiti per anar comprar i així eviteriem tenir cotxes estacionats durant dies”.
Una proposta, aquesta, que haurà de consensuar amb l’Ajuntament de Roses la possibilitat de portar-la a terme, ja que el pàrquing del Mercat és de Zona Blava, gestionat per una empresa externa.

Accions que es portaran a terme tant si és fa un Mercat Cobert nou com si es remodela l’actual

Totes aquestes propostes només són algunes de la vintena que estan incloses dins el Pla d’Accions elaborat pel nou president del Mercat Cobert, el qual compta en la seva junta directiva amb la Luli Negre, de Fotos Josep, com a Secretaria i la Belén Miralles de El Caneló d’Or, com a Tresorera, “es portaran a terme tant si finalment es fa un mercat nou com si es remodela l’actual, això és independent, perquè l’objectiu és aconseguir que la gent, i sobretot, com deia abans, la gent de Roses, s’apropi al Mercat Municipal de Roses a comprar”, ha remarcat Santi Buscató.

Altra de les propostes i que ja s’ha posat en marxa es la dinamiització digital del Mecat Cobert a través de les xarxes socials.