El Port de Roses rebrà la visita de 8 creuers l’any vinent en 9 escales

Possible retorn dels creuers a Catalunya a l'estiu
El creuer Wind Surf fondejat l'any 2019 a la badia de Roses / Arxiu

Serà el major nombre d’escales de totes les temporades de creuers del port de Roses

Enguany “era una temporada històrica pel port de Roses”, ja que estava prevista l’arribada de 7 escales de creuers amb més de 5.000 passatgers, “però la crisi sanitària del coronavirus ho ha impedit”, va afirmar el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, en el transcurs de la seva visita, el passat divendres, a la instal·lació portuària de Roses.

I per la crisi sanitària de la COVID-19 les companyies navilieres han anat, una a una, cancel·lant els seus itineraris. En un primer moment, les mateixes companyies navilieres havien programat un canvi d’itinerari en les seves escales, però finalment van decidir anul·lar-les totes en agreujar-se la crisi sanitària.  

La temporada de creuers de Roses d’enguany s’havia previst des del passat mes d’abril fins a la tardor, al mes d’octubre, i els creuers, la majoria de luxe, que havien programat una visita al port de Roses, i que finalment no vindran, són el Berlin, el Wind Surf, el Marella Dream, amb 2 escales; l’Amera, el Seabourn Encore, i el Seadream I.

La industria creurística, però, ja està treballant per adaptar-se a la nova realitat, i el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha afirmat que “nosaltres no defallirem en que Roses sigui un port referent dins el sector dels creuers i per això, si no passa res d’extraordinari i no es dona cap rebrot del coronavirus, de cares a l’any vinent el port de Roses tindrà 9 escales de creuers, superant les 7 que s’havien previst per enguany”.

Pot ser que d’aquí al mes d’octubre, en el cas que s’hagi superat la crisi sanitària i estem a l’etapa anomenada ‘nova normalitat’, que algun creuer faci escala a Roses, però ja no serà cap dels que tenien programada la seva visita inicialment.