Mes de paraules

El president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Cassassas, clou el cicle ‘Roses, un poble amb molta història’

El catedràtic Casassas parlarà a Roses dels 100 anys de Mancomunitat i el Catalanisme polític

Roses, un poble amb molta històriaDemà divendres, 12 de desembre, el catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona i president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, clourà l’actual edició del cicle de conferències ‘Roses, un poble amb molta història’, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses.
L’acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20,30 hores.

Jordi Casassas és catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i president de l’Ateneu Barcelonès, associació amb més de cent cinquanta anys d’història que promou la cultura catalana a través del debat intel•lectual. És també director de la revista “Cercles. Revista d’Història Cultural” (1998) i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Casassas va rebre per la seva obra ‘El temps de la nació. Estudis sobre el problema polític de les identitats’, el Premi Ramon Trias Fargas 2004. També és autor, entre altres obres, de Les identitats a la Catalunya contemporània i La fàbrica de les idees. Política i cultura a la Catalunya del segle XX (2009), El futur del catalanisme (1997), Intel•lectuals, professionals i polítics a la Catalunya contemporània (1850-1920) (1989) i La dictadura de Primo de Rivera (1923-1930) (1983).

En la seva conferència del proper divendres, Casassas parlarà sobre 100 anys de Mancomunitat i catalanisme polític, cloent així el cicle ‘Roses, un poble amb molta història’, pel qual han passat també en aquesta edició els historiadors Xavier Hernández, que va parlar de ‘La Guerra de Successió’ i més recenment Queralt Solé, que ens va descobrir el camp de presoners que va existir durant la Guerra Civil.