El rosinc Ferdy arriba a Sant Boi de Llobregat després de 9 hores i mitja de bicicleta i pluja

De Roses a Sevilla en bicicleta

En Ferdy a Girona amb els membres de la colla Entonces Qué? del Carnaval de Roses

El rosinc Juan M. Fernández finalitza la primera jornada ciclista en el seu camí fins a Sevilla

De Roses a Sevilla en bicicleta
El cronòmotre de la bicicleta d’en Ferdy indicant el temps i els quilòmetres realitzats en la primera etapa del viatge

Juan M. Fernández va sortir des de la Ciutadella Roses ahir a les 6 del matí per iniciar el seu viatge solidari acompanyat del seu fill, Jonathan Fernández, amb la seva furgoneta coneguda a la Vila per la retolació de la ‘Drogueria Ferdy’ amb la finalitat d’immortalitzar en un video el transcurs d’aquesta primera etapa, i per un grapat d’amics i companys del Club Ciclista de la Vila rosinca, “un gran gest per part d’ells perquè ja són ganes, que amb el dia que feia de pluja, d’aixercar-se a les 5 del matí per acompanyar-me en bicicleta”, va afirmar en Ferdy a la finalització de la seva primera etapa, a la població barcelonina de Sant Boi de Llobregat, tras 187 quilòmetres recorreguts en 9 hores i 33 minuts a sobre de la bicicleta  Uns ciclistes que el van acompanyar fins al municipi de Sant Jordi Desvalls, on van donar mitja volta per tornar cap a Roses.

De Roses a Sevilla en bicicleta
En Ferdy a Girona amb els membres de la colla Entonces Qué? del Carnaval de Roses i la pancarta de recolzament que  i van fer / Foto: Jona Fernández

I Ferdy, en el seu periple ciclista fins a Sevilla, quan estava creuant la ciutat de Girona, en direcció a la carretera de Quart, va rebre una sorpresa que “m’ha agradat molt i m’ha fet molta il·lusió”, i és que a la rotonda que dóna accés al Media Markt l’estaven esperant els membres, que viuen a Salt, de la colla Entonces Qué? del Carnaval de Roses, que assabentats del seu viatge han volgut “donar-li el nostre carinyo i recolzament en aquesta iniciativa solidària, per això hem fet també aquesta pancarta”, van assenyalar els gironins, alhora que ensenyaven el tros de tela on van pintar “Animo Juan, tu puedes! Tus amigos de la colla Entonces Qué?”
Una pancarta que, per cert, en Ferdy se la va guardar i se la va emportar “perquè la vull penjar en el meu garatge en record del viatge i en record del suport que m’ha donat aquests amics de la colla Entonces Qué?”, va manifestar.

I després d’aquesta sorpresa en Ferdy va continuar la seva ruta “acompanyat de la pluja” en direcció Barcelona. Cap a les 2 del migdia, i quan hi era Arenys de Mar va decidir parar per menjar, “llavors va parar de ploure i va sortir el sol”. Una pluja que quan es va posar en marxa un altre cop va tornar a aparèixer fins al punt que a l’entrada de la capital “va comenzar a pedregar i vaig tenir que parar sota un pont per protegir-me perquè una cosa és que et caigui i l’altre pedra”, va dir Fernández.

De Roses a Sevilla en bicicleta
En Ferdy sopant en un hostal-pensió de Sant Boi de Llobregat per recuperar forces / Foto: Jona Fernández

I la circulació per Barcelona en bicicleta, i més si no la coneixes va suposar “una mica d’enrenou, que ha estat el pitjor de l’etapa d’avui” (per ahir). Fins al punt que el regidor de Festes i Carnaval de Roses tenia previst fer nit a El Prat de Llobregat, però finalment es va quedar a Sant Boi, població separada de la primera pel riu Llobregat.
I en un hostal-pensió va parar a sopar “per recuperar forces”, i dormir.

A la pregunta de si es trobava cansat en Ferdy va  respondre “estic desitjant que arribi demà (per avui) per veure si em canso de veritat, perquè que a mi la pluja i la calamarsa com que no em molesta”.

Doncs avui, en Ferdy l’espera una etapa, segons el previst, d’uns 170 quilòmetres de recorregut que el portarà fins l’Aldea, població de la província de Tarragona,  a tocar del Parc Natural del Delta de l’Ebre.