El rosinc Gerard Mas es retira del món de la competició com a campió de Girona de Motocròs

Gerard Mas
Gerard Mas amb la seva filla, Mariona, amb els diplomes i trofeu que el van lliurar a la Gala de Premis de la Federació Catalana de Motociclisme

Gerard Mas no defensarà el seu títol de campió en decidir retirar-se de la competició per impossibilitat de compaginar-la amb la seva feina

Gerard Mas, de Roses, es va proclamar campió de Catalunya de Motocròs per primer cop, l’any 1997. Títol que va tornar a conquerir al 2002.
I 22 anys després del seu primer títol i a l’edat de 44 anys, va aconseguir l’any passat alçar-se amb el títol de campió de Girona de l’especialitat, pel qual la Federació Catalana de Motociclisme (FCM) li va reconèixer en una gala, celebrada a principis d’aquest any a Barcelona, on va ser-hi presents tots els campions catalans de motociclisme. Un reconeixement que la delegació de Girona de la FCM també li va voler fer el passat 22 de febrer, en un acte celebrat a Vidreres.

I Gerard Mas no defensarà aquesta temporada el seu títol campió de Girona, perquè “he decidit retirar-me de la competició per impossibilitat de compaginar-m’ho amb la feina, ja que treballo a la temporada d’estiu i la majoria de les curses coincideixen en aquesta època”.
Tant en anys anteriors com la temporada passada, en Gerard quan plegava de la feina “a l’1 o 2 de la matinada, agafava la furgoneta amb la moto i m’anava a córrer, per exemple, a Lleida, i quan acabava la cursa tornava a Roses per entrar a treballar al restaurant, i ha arribat el moment de dir prou”.

La impossibilitat de compaginar esport amb feina i que “ja no tinc 20 anys” ha fet decidir a Mas de penjar el casc i els guants pel que fa a l’alta competició, “però no per deixar el món del motocròs”, ha assegurat aquest campió rosinc de les dues rodes.

El motiu és que “em vull dedicar, en el meu temps lliure a donar classes de motocròs. No ho tenia previst, però m’han demanat si podia donar algunes classes per la comarca, a més de tenir la possibilitat de fer hores en una escola off road, del germans Puigdemont, ubicada a Bescanó”.

Així, tant els joves de la comarca com de la demarcació de Girona que vulguin aprendre motocròs en aquesta escola, anomenada soloenduro.com, ho faran sota els consells i directrius de l’actual campió de motocròs de Girona, en Gerard Mas.