El rosinc Joan Jorquera aconsegueix a Riga, Letònia, situar-se entre els tres millors taekwondistes d’Europa

Joan Jorquera

Joan Jorquera (dreta) al podi del campionat d'Europa de Taekwondo

Joan Jorquera es penja la medalla de bronze al campionat d’Europa de Taekwondo celebrat a Letònia

Joan Jorquera
Joan Jorquera (dreta) al podi del campionat d’Europa de Taekwondo

Joan Jorquera debutava aquesta temporada a la categoria Júnior. Una temporada marcada per l’èxit amb triomfs, per exemple, al campionat de Basauri com a membre de la selecció catalana de taekwondo, o el més important, el campionat d’Espanya que va assolir el passat mes de setembre, acumulant amb aquest un repòquer de títols estatals.
Però la rúbrica a la seva excel·lent temporada la va posar el jove Jorquera ben lluny de casa seva, Roses, a l’aconseguir a Riga, capital de Letònia, penjar-se la medalla de bronze al campionat d’Europa que s’està celebrant aquests dies. Una medalla que l’acredita com un dels tres millors taekwondistes el continent europeu.

Gens fàcil, però se li van posar les coses al jove esportista rosinc, ja que el sorteig el va deparar haver de disputar 5 combats si volia optar a les medalles. Enfront el podia tocar qualseveol dels 18 millors competidors d’Europa de la seva categoria (-45kg).

I Elis Buju, d’Àustria, va ser el primer rival al que es va haver d’enfrontar, al qual va superar amb contundència, com així a ho va deixar palès el marcador, 11-3.

Al segon combat, vuitens de final, l’esperava el representant de Bielorússia, Yuri Yudzenca, competidor experimentat i ben posicionat en el rànquing.
Va ser un combat d’alt voltatge en el qual l’estratègia va ser part fonamental, ¨sabíem de la categoria del nostre rival, molt fort i amb bones contres, així que el meu entrenador Javier Argudo, va planificar una estratègia que va funcionar perfectament i vam poder guanyar el combat¨, ca afirmar Joan Jorquera en acabar amb el seu contricant per un marcador ajustat de 6-5.
En quarts de final es va enfrontar amb l’irlandès Conor Deery, competidor molt alt i corpulent que semblava que es podia interposar en el camí cap a les medalles de Jorquera. I gairebé, perquè a manca de 30 segons per al final del combat el jove rosinc perdia de dos punts, però va ser quan sortir tota la qualitat i talent que atresora en Joan pel taekwondo, i en una espectacular acció va sumar tres punts que li donava la victòria per 10-9 i l’assegurava la medalla.

Però la sort de vegades es gira de cua als campions, i és el que li va passar al jove taewondista rosinc davant el grec Ioannis Pavitsas, al qual no va guanyar caient en l’últim sospir i per la mínima, 3-2.

Un cop passada el primer sentiment de decepció, Joan Jorquera es va alegrar al ser conscient de la fita que acabava de conquerir, situar-se entre els tres millors taekwondistes d’Europa, és a dir, en l’elit del Taekwondo, i tot gràcies a que ¨hem treballat duríssim per arribar fins a aquí, moltes hores de treball i dieta, guanyar el Campionat d’Espanya no va ser fàcil i allà es van quedar competidors molt bons que també havien posat moltes il·lusions per estar a Letònia, i per aquesta raó jo no podia fallar, la final se m’ha escapat en els últims segons, però estic molt feliç per estar en el podi europeu en el meu primer any com a Júnior”, va explicar el jove esportista de Roses el qual va voler agrair “tot el suport que m’ha donat en tot moment el seleccionador Javier Argudo tant en el campionat com durant la preparació”.