El rosinc Mohamed El Amrani, guanyador del premi Príncep de Girona en categoria Social

Premi Príncep de Girona

Mohamed El Amrani amb el logo de Xarxa de Convivència de Roses

Els Prínceps d’Astúries i de Girona distingiran amb aquest premi al jove rosinc el proper 26 de juny

Premi Príncep de Girona
Mohamed El Amrani amb el logo de Xarxa de Convivència de Roses

Mohamed El Amrani, jove rosinc d’origen marroquí, ha estat proclamat guanyador del premi Princep de Girona en categoria Social. En una acte celebrat aquest a la Fundació Oscobe-Els Ocells Perduts de Sant Gregori, s’ha donat  a conèixer el guanyador d’aquest guardó i El Amrani ha estat seleccionat com a mereixedor del premi per la seva tasca desenvolupada des de l’Associació Juvenil Xarxa de Convivència de Roses.

Un projecte, el de la Xarxa, que va néixer al 2011 amb l’objectiu principal que el jovent de Roses, tan el nadiu com els provinents de fora treballessin plegats i connectats amb un interès comú. El de millorar la convivència del seu entorn.

Aquesta Associació Juvenil ha portat a terme des de la seva Fundació nombrosos projectes en favor de la integració de les diferents cultures que coexisteixen a Roses, destacant el projecte Cultures en Xarxa, que cada any porta una vintena de joves rosincs, catalans i marroquins, a conèixer el Marrocs.

Aquesta tasca portada a terme des de la Xarxa de Convivència, de la qual Mohamed El Amrani és el seu president-fundador, ja va assolir el reconeixement, al gener del 2013, per part de la Universitat Europea de Madrid amb el Premi d’Emprenedoria Social. Una distinció atorgada pel projecte endegats des de la Xarxa.

Fundació Príncep de Girona

La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) convoca anualment els Premis Fundació Príncep de Girona amb la voluntat de promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç, la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que tenen la capacitat d’assumir riscos i la motivació necessàries per induir canvis en la societat.

En total es concedeixen cinc premis: quatre premis individuals a joves (entre els 16 i 35 anys) que emprenen i comencen una obra, un negoci o un afany, especialment si comporta dificultat o risc, i que, en fer-ho, són capaços d’induir de manera creativa canvis positius en la societat i a entitat que treballi a favor dels joves, especialment en el foment de l’esperit emprenedor, l’ocupabilitat i la inserció laboral, l’educació i l’èxit escolar i la vocació i el talent.

Els Premis Fundació Príncep de Girona 2014 es lliuraran el 26 de juny en el marc del Fòrum IMPULSA, presidit per S. A. R. els Prínceps d’Astúries i de Girona.