Mes de paraules

El rosinc Pere Sastre assoleix la marca mínima per participar a la marató de Nova York

Pere Sastre
El president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, tot just després d'acabar la marató de València

Pere Sastre va aconseguir aquest passat diumenge superar la marca mínima, establerta en 3 h 20m per atletes entre 50 i 55 anys, per poder anar a la marató de Nova York, en fer a València 2 hores i 55 minuts

Pere Sastre
El president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, tot just després d’acabar la marató de València

Després de gairebé de dos anys que va disputar la marató de Sevilla, Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses, va córrer la que es va celebrar el passat diumenge, 2 de desembre, a València.

L’objectiu, “fer una marca de 3 hores, 20 minuts per a la franja d’edat de 50 a 55 anys, que és el mínim que et demanen per disputar la marató de Nova York, ja que com cada any s’inscriu moltíssima gent si tens la mínima hi ha més opcions que t’acceptin”, ha explicat Pere Sastre, el qual va assolir amb escreix el seu objectiu, ja que va fer un temps a la línia d’arribada  de 2 hores 55 minuts.

Per a en Pere, que porta anys martiritzat per les lesions (de fet, a la de Sevilla es va haver de retirar a causa del dolor en els isquiotibials) va ser tota una fita assolir aquesta marca “i una sorpresa pel bé que em vaig trobar durant tota la cursa i pel temps que vaig aconseguir, ja que em permet estar més tranquil pel que fa a la inscripció de la marató de Nova York”, ha desvetllat Sastre.
Cal a dir que el millor temps de l’atleta rosinc en una marató és de 2 hores i 50 minuts, marca que va establir a la marató de San Sebastian l’any 1993, és a dir, ara fa 25 anys, per tant “la satisfacció d’haver fet aquest marca a València és doble”.

Tot i reconèixer que durant “la marató he tingut molèsties, sobretot a partit del quilòmetre 30, però no tant acusades com les que em van obligar a retirar-me a Sevilla”, la psicologia va ser clau, ja que “va arribar un moment que vaig decidir en no pensar en el dolor i fer-ho en la família, que m’esperava en la línia d’arribada i això va ser una motivació fonamental per acabar-la, i  molt bé”.

Cal a dir que Sastre va portar a terme un entrenament “molt més dur que el vaig fer quan vaig anar a Sevilla, amb sèries curtes d’1 km a una mitjana de 3m 50 sg  i d’altres llargues on la segona part del recorregut la feia més ràpida que la primera. Vaig forçar tant durant els entrenaments que la setmana abans de corre-la vaig estar pràcticament aturat, perquè veia que si no parava no arribaria amb prou forces per acabar-la”.

La marató de València té un recorregut molt planer, ideal per batre marques, “i la prova està en que molts atletes d’elit tenen la tenen de referència per baixar les seves marques, i a més cada any, pràcticament, es bat el rècord de la prova”.

La marató de Nova York

I un any després que va fer la seva millor marca en una marató, al 1994, Pere Sastre va anar a disputar la de Nova York acabant-la en 3 hores i 13 minuts. L’any vinent, al 2019, el president del Club Atletisme Roses vol tornar per corre-la “perquè em fa il·lusió tornar-la a fer 25 anys després”.

I l’objectiu, si finalment és acceptada la seva inscripció, es rebaixar la marca que va establir en la marató més mediàtica del món un quart de segle després.