El Rotary Club Roses-Empuriabrava presenta el projecte GiRotary 2023

Els assistents a la darrera reunió de la Mesa de Clubs Rotarys de les Comarques Gironines celebrada a l'Hotel Risech de Roses

Projecte que sota el lema “Més que rodes” es va presentar a la Mesa dels Clubs Rotarys de les comarques gironines i que anirà a benefici de FADIR

El passat dijous, 8 de setembre, el Rotary Club Roses-Empuriabrava va tenir l’honor de ser l’amfitrió de la darrera reunió de la Mesa de Clubs Rotaris de les Comarques Gironines per a tractar en exclusiva el projecte GiRotary d’enguany. Una reunió entre els diversos clubs gironins, presidida per Iñaki Millán, amb l’objectiu de sumar esforços i experiències per a fer realitat projectes solidaris que d’una altra manera no seria possible assolir.
La trobada es va celebrar a la seu del club rosinc ubicada a l’Hotel Risech de Roses.

Aquest any GiRotary tindrà com a principal objectiu impulsar el projecte “Més que rodes” impulsat pel Rotary Club Roses-Empuriabrava a benefici de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat Roses (FADIR), el qual compta amb el suport de la resta de clubs gironins.

Més que rodes

El projecte “Més que rodes” s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), contemplats a l’Agenda 2030 que fou aprovada l’any 2015 per l’Assemblea de les Nacions Unides, referits a la salut i al benestar per a reduir la desigualtat i per a aconseguir ciutats més sostenibles.

La proposta neix de la necessitat de poder oferir activitats de lleure per a totes aquelles persones que pateixen qualsevol discapacitat o persones amb mobilitat reduïda (PMR).

La Fundació FADIR posarà en marxa aquesta activitat per trencar barreres i potenciar la relació entre persones amb discapacitat amb altres col·lectius.

Un projecte de passejades en bicicleta elèctrica adaptada i que serà pioner a la comarca. Aquestes bicicletes elèctriques disposen d’una plataforma a la part davantera on accedeix el passatger amb la seva pròpia cadira de rodes o els nens amb els seus cotxets adaptats i un voluntari serà l’encarregat de conduïr-la. Aquestes plataformes disposen d’uns ancoratges per tal de garantir en tot moment la seguretat de l’usuari.

En concret la col·laboració de GiRotary consistirà en aportar els recursos necessaris per a la compra de 2 bicicletes elèctriques amb plataforma per a cadires de rodes i cotxets adaptats.

GiRotary

GiRotary neix el 2016 de la unió dels diversos clubs de les Comarques Gironines que van decidir sumar esforços i experiències per a fer realitat projectes solidaris que no serien possible impulsar des d’un únic club.
Actualment els clubs que formen part del projecte GiRotary són:

  • Rotary Club Banyoles
  • Rotary Club Blanes
  • Rotary Club Costa Brava
  • Rotary Club Girona
  • Rotary Club Olot-Garrotxa
  • Rotary Club Del Ripollés
  • Rotary Club Roses-Empuriabrava

És la segona vegada que el projecte de GiRotay es porta a terme a Roses. L’any 2016 es va renovar completament la unitat de cirurgia menor i crioteràpia del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roses gràcies al patrocini de GiRotary.

 

Exit mobile version