Els Bombers de la Generalitat reben 1.157 avisos d’emergència durant la Nit de Sant Joan

Revetlla de Sant Joan de Roses

Foguera de Sant Joan de Roses

Cap accident de trànsit mortal a la xarxa viària catalana 

Bombers de la Generalitat
Foguera de Sant Joan

Els Bombers de la Generalitat han rebut 387 avisos d’emergència entre les 00.00 i les 08.00 hores d’avui. D’aquesta manera, i des d’ahir a les 20.00 hores, el total d’avisos rebuts ha estat de 1.157. Més de la meitat d’aquest total des d’ahir al vespre correspon a incendis de papereres, contenidors i de vegetació diversa.

No hi ha cap servei destacable dels que estan relacionats estrictament amb la celebració de la Revetlla. De la resta, aquest matí els Bombers han hagut de treballar en un incendi a l’interior d’un habitatge a Santa Coloma de Gramenet, on una dona ha resultat ferida amb cremades en un braç i ha estat evacuada a Can Ruti. L’avís s’ha rebut a les 07.51 hores. Ha cremat la rentadora en un pis ubicat a l’avinguda Pallaresa, 154 d’aquesta ciutat del Barcelonès. Els Bombers han treballat amb una sola dotació del parc local, que ha tingut el foc extingit en menys de 10 minuts.

A Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), 8 dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat per sufocar un incendi que ha afectat l’interior d’un taller ubicat al carrer Víctor Català, 10. Han estat alertats a les 05.41 hores de la matinada. El taller es troba a la planta baixa d’una casa de 200 m2 de superfície. No hi havia cap persona a l’interior de la instal·lació en el moment de l’incendi, les causes del qual encara no s’han començat a investigar. El foc està totalment extingit i els Bombers ja s’han retirat del lloc.

A les comarques gironines i per tipologia de serveis, els avisos dels Bombers de la Generalitat entre les 00.00 hores i les 08.00 hores d’avui 24 de juny han estat els següents:

  Dispositiu Preventiu (Retens, assistències tècniques) Incendis de vegetació (agrícola, forestal, urbà) Incendis diversos (contenidors, vehicles, habitatges…) Altres serveis (accidents trànsit, salvaments, recerques…) TOTALS
Alt Empordà 1 2 1 4
Baix Empordà 2 7 2 11
Garrotxa 3 3
Gironès 2 2 4 8
Pla de l’Estany 0
Ripollès 0
Selva 7 2 9
TOTAL 9 89 256 33 387

 

Protecció Civil: 2.579 trucades rebudes al telèfon únic d’emergències 112

Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta preventiva del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les incidències que es puguin derivar de la revetlla i activitats associades, sense que s’hagi de destacar cap emergència rellevant.

El Telèfon d’emergències 112 Catalunya CAT112 ha atès des d’ahir a les 18.00h fins aquest matí a les 08.00h del matí, un total de 2.579 trucades relatives a 1.566 incidents derivats de la revetlla.

L’hora amb més activitat va ser entre les 23.00 h d’ahir i les 00.00 h d’avui, en que es van atendre 416 trucades. L’activitat ha anat decreixent amb el pas de les hores (de 07.00 h a 08.00 h s’han atès només 28 trucades, per exemple).

El 40,2% dels incidents (629) corresponen a avisos per focs en zona de vegetació o en immobiliari urbà. El 34,5% dels incidents, un total de 541 corresponen a per problemes de civisme, sorolls, trencadisses de mobiliari públic, etc; el 13% (203) corresponen a incidents per assistència sanitària.

Per trucada, la tipologia més abundant ha estat per avisar de foc en contenidors (516) -un mateix fet provoca múltiples trucades-, 388 per molèsties veïnals i 318 per focs en matolls o en altres elements de la via pública que no són mobiliari urbà.

La major part dels incidents han tingut origen a la demarcació de Barcelona (1.179 incidents que corresponent al 75,3%); de Girona el 9,7% dels incidents (152); de Lleida, el 5,% (87), i de Tarragona el 9,5% (148).

Mossos d’Esquadra: 10 detinguts fins a les 06.45 hores

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra va iniciar, ahir vespre, un dispositiu especial amb 3.264 efectius, desplegats arreu del territori per garantir una revetlla sense incidències en els àmbits de la mobilitat, la seguretat ciutadana i l’ordre públic.

En l’àmbit de la seguretat ciutadana i l’ordre públic, 2.895 efectius uniformats i de paisà, han treballat pel bon desenvolupament de les activitats festives de la revetlla de Sant Joan i per garantir la pacifica convivència, en especial en zones de platges, i llocs i espais on s’hi han concentrat aglomeracions de persones. També s’ha treballat per controlar les condicions administratives en locals d’oci, i per prevenir i evitar activitats causants d’incendis, així com detectar infraccions administratives en relació a la venda de material pirotècnic, tenint present que des del passat 17 de juny ja es van iniciar inspeccions en carretera de vehicles de transport d’aquest tipus de material.

En aquest sentit, la revetlla s’ha desenvolupat sense incidents rellevants arreu de Catalunya i només cal destacar 10 detinguts a les 6.45 hores, en el context d’una baralla entre dos grups en l’interior d’un bar a Castelldefels, on s’hi han llençat cadires i taules i algunes persones han resultat ferides lleus, motiu que ha generat l’actuació policial.

En l’àmbit de la mobilitat, 369 mossos de trànsit estan treballant en 92 punts de la xarxa viària catalana per controlar el possible consum d’alcohol i substàncies estupefaents, des de les 22.00 hores ahir, i es preveu finalitzar-los a les 10.00 hores d’aquest mati.

Servei Català de Trànsit: cap accident mortal a la xarxa viària catalana

La xarxa viària catalana no ha registrat cap accident mortal durant la nit i matinada de la revetlla de Sant Joan. Pel que fa a la mobilitat, durant tota la nit en general ha dominat la fluïdesa al conjunt de la xarxa viària interurbana catalana.

Cal destacar però, que cap a les 07.31h hi ha hagut un accident lleu a la C-32 a Castelldefels. Un vehicle ha sortit de la via i ha causat el tall d’un carril en sentit Barcelona. El carril s’ha reobert cap a les 08.39 h.

El Servei Català de Trànsit demana extremar la precaució durant tota la jornada d’avui, ja que es poden registrar problemes de mobilitat de tornada, sobretot entre les 17:30 i les 21:00 hores