Els cervesers puntuen amb un excel·lent la II Fira de la Cervesa Artesana & Music de Roses

II Fira de la Cervesa Artesana & Music de Roses
La II Fira de la Cervesa Artesana & Music de Roses va comptar amb actuacions musicals per a tots els públics

De manera unànime els productors de cervesa artesana van considerar que la Fira de la Cervesa de Roses va estat molt ben organitzada, amb concerts de molta qualitat, trobant el menjar com un aspecte a millorar

Paco Ribera amb Terra Aspra de Tortellà, Xavi Pujol amb Limbik and Co. de Figueres, Jordi Pomar amb Selvateria de Vidrees, José Rodó amb Vicbrewery de Vic i Pep Arques amb Santa Pau Ale Works de Santa Pau van ser els cinc productors de cervesa artesana que van oferir les elaboracions en la II Fira de la Cervesa Artesana & Music de Roses, que va tenir lloc en la carpa ubicada a l’Illa Ítaca (enfront els Cinemes Roses) durant els passat dies 11, 12 i 13 d’octubre.
Excepte Ribera, que ja va ser-hi a la primera edició d’aquesta fira, la resta de productors va participar per primera vegada. I tots, tant el ‘veterà’ com els ‘novells’ d’aquesta fira de la cervesa de Roses van coincidir a dir, quan se’ls va demanar la seva opinió d’aquesta iniciativa impulsada, de manera transversal, per les Àrees de Promoció Econòmica i Cultura i Festes, que “és una fira molt ben organitzada, sota una carpa i en un indret ideal, és per donar-li un 9,95 de puntuació perquè el 10 seria la perfecció i sempre hi ha aspectes a millorar”.

Aquesta valoració per part dels cervesers ha satisfet al regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens, en el sentit “que és un format profitós perquè fa que els productors de cervesa vegin Roses com un bon lloc per promocionar-se, i per tant promocionaran el nostre poble, i és un format que agrada a la gent, tant del poble com de fora, ja que s’ha superat l’assistència de l’any passat”.

L’assistència de públic va ser major com ho reflecteixen les vendes de cervesa. L’any passat van ser tres cervesers i tots van quedar molt contents del que havien venut. Enguany han estat cinc productors i “hem tingut molt bones vendes” van assenyalar.

Aspecte a millorar: el menjar

I entre els aspectes a millorar que van destacar també, unànimement, els cervesers van ser la manca de menjar, “està molt bé convidar a una entitat social que s’encarregui d’això, però el menjar va flaquejar, i el que s’acostuma a fer en una fira de la cervesa és fer graellades de botifarra i cansalada perquè bevent cervesa és imprescindible  menjar bé, omplir la panxa”, van dir els cervesers. I una de les propostes que van posar sobre la taula, donada la seva experiència en altres fires de la cervesa “és fer una arrossada popular, atrau molt de públic i amb la cervesa és una bona combinació”.

En relació a aquest aspecte del menjar i que els cervesers ja li va notificar al regidor de Promoció Econòmica, aquest ha manifestat que “sí que hem vist que ens hem quedat curts en el servei de menjar, però hem de pensar molt bé com ho fer-ho, ja que sempre hem dit de donar vida als bars i restaurants del voltant, però és evident que no podem deixar de fer quelcom perquè podria ser contraproduent per un esdeveniment en concret, en aquest cas la fira de la cervesa”.  

Els concerts de música, “de molta qualitat”

En un altre aspecte que també van coincidir dir els productors de cervesa vas ser “els grups que han tocat per la fira, que van oferir concerts de molta qualitat”. I en aquí és on entra l’Àrea de Cultura i Festes, on el seu responsable, Èric Ibáñez, ha afirmat que “el que vam buscar va ser música de qualitat que s’avingués a la tipologia de la fira de la cervesa, i per això vam portar, sobretot, grups que fessin versions de rock, així com un grup de rhythm’n’blues perquè vam creure que aniria molt bé per fer un vermut de diumenge”.

I II Fira de la Cervesa Artesana & Music de Roses va comptar també amb una actuació musical infantil “per donar l’oportunitat d’assistir a totes aquelles parelles que sense els fills no es mouen de casa, i programant aquest concert per a la mainada ho vam aconseguir”, ha manifestat Ibáñez.

Els grups que van tocar van ser D Gremlins i The Bazaga’s el divendres; Pop per Xics (per la mainada) The Seventies i Superfluid el dissabte, i The Rhytmin Treasures diumenge.