Els ciclistes de Roses completen la 6ª de l’etapa de la Transpyr i estan un pas de la glòria

Transpyr Coast to Coast
Guerau Carrion, Joan Ripoll i Francesc Ferrer a la Ciutadella de Jaca abans de prendre la sortida de la 6ª etapa

Als ciclistes de Roses Guerau Carrion, Joan Ripoll i Francesc Ferrer només els queda l’etapa d’avui per assolir el repte de Transpyr Coast to Coast

Transpyr Coast to Coast
Guerau Carrion, Joan Ripoll i Francesc Ferrer a la Ciutadella de Jaca abans de prendre la sortida de la 6ª etapa

Ahir la Trasnpyr Coast to Coast va viure l’etapa, la sisena, més llarga de la prova, amb 132 km per anar de Jaca a Burguete-Auritz. Sortint de la icònica Ciutadella de Jaca, la ruta es va dirigir cap al nord-oest per a evitar les muntanyes dels Pirineus en la primera part, acumulant quilòmetres en terreny ondulat per a anar augmentant la velocitat mitjana. Després del segon punt d’avituallament, situat en el poble de Burgui, el perfil de la prova va mirar cap a munt fins arribar als 1300 metres d’altura.
Van ser dues etapes en una, la primera part molt planera, i la segona plena d’ascensions, que no van ser obstacle per al ciclista de Roses, Guerau Carrion, el qual un cop creuada la línia d’arribada va afirmar que “ha estat una bona etapa de BTT, m’he trobat molt bé durant tota la jornada i he arribat prou d’hora tot i la duresa de l’etapa amb 3.150 metres de desnivell positiu”.  

Carrion va cobrir els 132 km en un temps total de 9 hores i 30 minuts, “de les quals he estat 8 hores i 35 minuts pedalant”, assenyalant que la part més dura “ha estat una pujada totalment enfangada que s’havia de fer caminant durant 1 km cap a munt per un corriol pedregós on el risc de relliscar a causa del fang era molt alt”.  

Francesc Ferrer i Joan Ripoll a dalt del port de Larrau

I si la Transpyr de MTB va ser l’etapa més llarga, el mateix va passar amb la Transpyr Backroads, tot i que en aquesta modalitat els supervivents van viure durant els 168 km, potser, l’etapa més bella. Una jornada ciclista que va transcorre per les Valls Occidentals aragonesos abans d’entrar a Navarra pel port de Arguibiela i a mesura que s’aprovaven al Cantàbric el paisatge s’anava transformant, adoptant un aspecte frondós i verd característic del clima atlàntic.

El punt d’aquesta sisena etapa de la Backrcads amb els que els ciclistes es miraven amb respecte era l’ascensió al port de Larrau, d’una duresa considerable i que fa de pas fronterer amb França. Territori Tour. “Ha estat molt dur, no només aquest port, que era el punt calent del dia, sinó tota l’etapa per la fatiga acumulada que porten les nostres cames, però l’hem conclosa amb èxit”, van dir en arribar a Burguete uns cansats, però contents, Joan Ripoll i Francesc Ferrer, els dos ciclistes de Roses que hi participen en la Transpyr Backroads.

A uns 100 km d’assolir el repte

Carrion, Ripoll i Frances Ferrer es troban a un pas de la gloria en forma de rebre el diploma de Finisher que només reben els ciclistes que arriben a Hondarribia havent-t’hi complert totes les etapes dins els temps marcat per l’organització.
Si no succeís cap imprevist, avui, 15 de juny, en Guerau arribarà a Hondarribia per cinquena vegada després de pedalar els 91 km que separen Burguete i Hondarribia per muntanya; i Joan i en Francesc ho faran per primera vegada, tot i que ells hauran de donar pedals durant els 168 quilòmetres que separen les dues poblacions per carretera.