Els ciclistes de Roses se situen als primer llocs de la general de la Transpyr Road

Transpyr Coast to Coast
Es podrà creuar els Pirineus amb la modalitat E-Transpyr C2C, és a dir, amb bicicleta elèctrica / FotoEsportBCN - arxiu

Tony Gallardo es segon de la general i Mario Rabell tercer al finalitzar la quarta etapa 

Transpyr
Un participant de la Transpyr Road a punt d’avançar a un cicloturista / FotoEsportBCN

Un cop superada la meitat de la Transpyr el ciclista del Club de Roses, Tony Gallardo, afirma que “les forces comencen a estar justes, costa fer el més quotidià com aixecar-se, vestir-se, o baixar per l’escala la borsa, que l’arrosseguem directament”. Tot i això, un cop finalitzada la quarta etapa que portava als participants del Pont de Suert a Aínsa després de pedalar durant 144 km i superar 2.850 metres de desnivell acumulat, Gallardo s’ha situat segon de la general de la Transpyr Road, seguit a la tercera posició per Mario Rabell.

Els altres dos components del Club Ciclista Roses, Lluís Puigbert és a la sisena posició de la provisional i Miguel Lozano onzè.

El Coll de Sant Salvador ha estat el port amb més percentatge de pendent que han hagut de superar en l’etapa d’avui, on Gallardo l’ha iniciatamb “més energia de la recomanada. A mitja pujada ja he vist que anava una mica per sobre de punt”. Tant per sobre de punt que en Lluís i 8 ciclistes més l’han deixat, i ha estat quan en Tony ha decidit “baixar el ritme per veure si em recuperava”, i així, fer el següent i tercer port amb Lozano, que venia per darrera, “perquè anava literalment fos”.

Pel que fa a la part cronometrada d’avui, no ha hagut treva entre els corredors, convertint els 44 km dels que constava en una bonica lluita individual.
Finalment, l’etapa, tot i el patiment de Gallardo, ha acabat amb els ciclistes rosincs
satisfets i contents per les seves respectives actuacions que els ha fet instal·lar-se entre els primers de la general.

Demà, els ciclistes de la Transpyr Road tindran una etapa de 132 quilòmetres amb 5 ports i dos trams cronometrats, de 24 i 19 km, el segon dels quals amb l’ascens als colls de Navasa i Umbría Oroel, un mirador excepcional del Pirineu Central abans d’entrar a Jaca.

Transpyr
Dos ciclistes de la Transpy Bike creuant els Pirineus / FotoEsportBCN

Pel que respecta a la Transpyr Bike, la històrica plaça major d’Aínsa, a l’alt Pirineu d’Osca, ha viscut la primera arribada en grup d’aquesta cinquena edició de la Transpyr, que ha acabat amb l’equip de Bicis Esteve creuant la l’arc d’arribada just abans que ho fessin els corredors de Massi/Tomás Domingo i Probike.
Després d’haver perdut molts minuts en l’etapa d’ahir, Oriol Colomé i Wolfgang Erich s’han proposat retallar temps i han tirat des de la primera rampa i durant els 95 quilòmetres d’avui, fins arribar a la llarguíssima baixada final de 6 quilòmetres de la Peña Montañesa, que ha posat a prova la destresa i la resistència dels ciclistes en un descens molt poc habitual per la seva llargada. Immediatament darrere seu han entrat Israel Núñez i Roberto Bou, que segueixen comandant la taula general, seguits de David Mateu i Pau Botella. Cal destacar el bon paper dels germans belgues Lieven i Jeroen Schroyen, tercer millor equip d’aquesta Transpyr.

L’etapa de demà, amb final a Jaca, discorre pels millors senders de les comarques aragoneses del Sobrarbe i Jacetània, amb 95 km i 2.340 metres de desnivell.