Fira de la Rosa de Roses

Els empresaris de Roses reclamen que el servei de socorrisme a les platges s’ampliï de principis de juny a finals de setembre

Servei de socorrisme a les platges de Roses
Servei de socorrisme a les platges de Roses

Els empresaris rosincs, que celebren que l’Ajuntament de Roses hagi atès finalment les seves reivindicacions per ampliar aquesta temporada el servei de socorrisme 15 dies al setembre, també reclamen que s’adeqüin espais d’aparcament a l’àrea del Parc Natural del Cap de Creus

L’Associació d’Empresaris Roses-cap de Creus celebra que l’Ajuntament de la Vila hagi atès la seva demanda d’ampliar aquesta temporada el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi 15 dies al setembre, de l’11 al 26 concretament, tal i com ho va fer públic el regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, on a més va anunciar quede cares a l’any vinent, l’objectiu és oferir el servei de socorrisme de les platges des de l’1 de juny fins al 30 de setembre”, va dir Espada.

I en aquest sentit, els empresaris rosincs esperen que aquesta afirmació no quedi en un brindis al sol i que de cares al 2024 es faci efectiu el servei de socorrisme des de principis de juny (actualment començava el 24 de juny) fins a finals de setembre, per tal de poder oferir en condicions de qualitat i amb garanties de seguretat als visitants un servei que consideraven que requeria adaptar-se a l’allargament que ha experimentat la temporada turística i a les necessitats dels nous fluxos turístics arran de l’actual situació climàtica.
“La desestacionalització ja és un fet i els serveis s’han d’anar adaptant a aquesta realitat. Les temporades turístiques cada vegada es van allargant més per davant i per darrera dels mesos forts de l’estiu, juliol i agost, i això fa necessari ampliar el servei que s’ofereix als banyistes a les platges del municipi. No té sentit que el servei no es doni quan tenim un bon nombre de visitants a la nostra població que gaudeixen d’un dels principals atractius que tenim com són les nostres platges”, ha argumentat el president de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra.

L’actual situació climàtica que ha portat temperatures agradables més enllà dels mesos de juliol i agost ha propiciat un augment dels visitants al municipi durant els mesos de maig, juny, setembre i octubre i tot indica que aquest increment de visitants anirà a més.

“Tenim una gran destinació, el sector turístic treballem per mantenir el nivell d’excel·lència que té, fem un gran esforç per allargar la temporada i els serveis que s’ofereixen als nostres visitants han d’estar a l’alçada”, ha remarcat Gotanegra.

Aparcaments al Parc Natural del Cap de Creus

Per altra banda, des de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus es demana que s’adeqüin espais d’aparcament a l’àrea del Parc Natural del Cap de Creus.