Els estudiants de Roses aprenen seguretat vial amb el programa de Mobilitat Segura de la Policia Local

Programa de Mobilitat Segura de la Policia Local de Roses

Els alumnes de P5 de Roses que han participat al programa de Mobilitat Segura de la Policia Local de Roses

El Teatre Municipal de Roses ha acollit aquest matí l’espectacle ‘Traspatràs’, emmarcat dins el programa de Mobilitat Segura que ofereix cada any la Policia Local de Roses als centres escolars de la població

Programa de Mobilitat Segura de la Policia Local de Roses
Els alumnes de P5 de Roses que han participat al programa de Mobilitat Segura de la Policia Local de Roses

‘Traspatràs’, protagonitzat pel pallasso Ruskus Patruskus , és un espectacle adreçat als alumnes de P5, per a que aquests aprenguin d’una manera divertida a tenir cura i respecte per les normes de seguretat vial.

Però, aquests joves estudiants d’Infantil i Primària no són els únics que durant aquestes dies estan aprenent la importància a terme una bona seguretat vial pels carrers de Roses, ja que també els alumnes 1r, 3r, 6è i 2n d’ESO, fins arribar a la xifra d’un millar de joves, els que participaran fins a finals del mes de juny en el programa de Mobilitat Segura.

Un programa que a través de tallers, activitats i debats adaptats a les característiques i necessitats de cada segment d’edat, té la finalitat de fomentar el coneixement i debat entorn a temàtiques d’educació viària i cívica.

Entre les activitats es troben les visites dels agents als centres escolars, on els alumnes poden conèixer de primera mà en què consisteix la feina dels agents, el material que utilitzen, i consultar totes les curiositats i dubtes que se’ls plantegen sobre aquest servei públic. En una segona sessió, els agents traslladen fins a les escoles els vehicles policials i imparteixen xerrades participatives sobre educació viària.

Una altra activitat és l’anomenada ‘La Catifa Ciutadana’, una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Les diferents sessions són desenvolupades per sis membres de la Policia Local de Roses formats específicament per a la realització d’aquesta tasca amb diferent material del Servei Català de Trànsit, així com amb la realització del curs de Mobilitat Segura impartit per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.