Els Manel reconquereixen la Ciutadella de Roses en el cinquè concert de Sons del Món

Festival Sons del Món 2020
Els Manel van tornar a triomfar a Roses

A l’igual que van fer al 2011 i al 2013 quan van actuar també a Sons del Món, el grup barceloní torna a delectar al públic de la Ciutadella de Roses

Van ser-hi per primer al Festival Sons del Món al 2011, a la Ciutadella de Roses. Van penjar el cartell d’entrades exhaurides. Llavors van presentar el seu segon disc, 10 milles per veure una bona armadura. Van repetir actuació, també amb ple de públic, dos anys després presentant el seu tercer treball discogràfic, Atletes, baixin de l’escenari.

I enguany, els Manel, integrat pels barcelonins Roger Padilla, Guillem Gisbert, Martí Maymó i Arnau Vallvé, van actuar ahir a la nit per tercera vegada a la Ciutadella de Roses,  la quarta a Sons del Món si comptem l’actuació de 2016 a la Basílica de Castelló d’Empúries per presentar Jo competeixo, el seu quart disc.

A l’igual que van fer en les seves actuacions anteriors, els Manel van penjar el cartell d’entrades exhaurides i van tornar a reconquerir el públic de la Ciutadella amb les cançons del seu cinquè disc, Per la bona gent.

I és que els Manel se senten com a casa “perquè tocar aquí, a la Ciutadella de Roses, és un privilegi sempre, és un dels llocs més bonics que pots trobar arreu del país, és molt bonic de tocar, i avui en concret és especialment una sensació de privilegi enorme, això que estem ara mateix, nosaltres a dalt de l’escenari i vosaltres aquí compartint això que es diu música en directe és un fet molt escàs, i no sabem que futur immediat tindrà, però com el destí ens aplegat a tots aquí tenim la responsabilitat de passar-nos-ho bé i nosaltres ho farem tant bé com puguem, moltes gràcies”, va dir el cantant Guillem Gisbert fent referència a la situació tant crítica que està vivint el món de la cultura a causa de la pandèmia.

Els Manel van interpretar les 12 cançons de Per la bona gent, que si tens l’oïda parada pots sentir les samplers de Maria del Mar Bonet, Gato Pérez i Maria Cinta; amb d’altres temes de sempre, i que no poden faltar en un concert dels Manel, com ara Teresa Rampell, Ai Dolors o Boomeran.

Padilla, Gisbert, Maymó i Vallvé van oferir gairebé dues hores de concert (gairebé perquè van començar 5 minuts més tard de les 22 hores) per reconquerir als assistents a un dels llocs més bonics d’arreu el país, la Ciutadella de Roses.