Cinema a la Fresca

Els Mossos de Roses i la Policia de Castelló d’Empúries resolen el robatori d’un rellotge de luxe sostret a Empuriabrava

Mossos d'Esquadra
Moment del robatori del rellotge a un home a la porta de casa seva a Empuriabrava

Els investigadors van identificar els tres autors i van emetre ordres de recerca i detenció, i dos dels autors del robatori ja han estat detinguts, un a Sitges i l’altre a Barcelona 

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses, fruït d’una investigació i amb col·laboració de la Policia Local de Castelló d’Empúries, resolen un robatori amb violència i intimidació i lesions. Als dos detinguts també se’ls acusa d’un delicte de pertinença a grup criminal.  

El dia 20 de maig un home va denunciar un robatori amb violència i intimidació a la urbanització Empuriabrava de Castelló d’Empúries. Els fets van tenir lloc el dia abans, pels volts de dos quarts de nou del vespre, quan va baixar del cotxe que havia estacionat a l’entrada del seu domicili. 

Dos homes el van distreure demanant per la localització d’un restaurant i mentre els donava les indicacions el van colpejar i li van sostreure amb violència el rellotge del canell, provocant-li lesions lleus. Els lladres van marxar a peu amb el botí, un rellotge de luxe valorat en 11.000 €. 

Fruit de la investigació la policia va saber que prèviament els autors havien estat vigilant a la víctima. L’havien detectada asseguda a la terrassa d’un bar, seguida amb cotxe i abordada a l’entrada de casa seva. 

La investigació va concloure que en el robatori havien participat tres homes, dos que varen interactuar amb la víctima i un tercer que els esperava amb un vehicle per assegurar la fugida i dificultar la identificació. 

Les indagacions van donar fruit i una vegada identificats els lladres la unitat d’investigació  va donar d’alta les ordres de recerca i detenció pels delictes de robatori amb violència, lesions i pertinença a grup criminal en considerar que els lladres actuaven conjuntament, de forma coordinada i organitzada amb la finalitat de cometre el delicte.  

El dia 27 de juny la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir un d’ells, de 19 anys, a la Rambla de la ciutat. L’endemà, els mossos van detenir a Sitges un altre dels implicats, un home de 38 anys. 

Les detencions es van produir, en els dos casos, durant una identificació ordinària dels cossos policials. 

La investigació no es dona per finalitzada i queda pendent la detenció del tercer autor. 

Els arrestats, amb antecedents per fets similars, van passar a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia dels partits judicials on van ser detinguts.