Els pescadors del vaixell La Perla Nova de Roses capturen una manta de 250 kg

Capturen una manta a Roses

Edu Pozas subjectant la llarga cua de la manta que jeu als seus peus

Els pescadors rosincs dedicats avui a la captura del lluç a la badia de Roses pesquen de sobte una manta

Capturen una manta a Roses
Edu Pozas subjectant la llarga cua de la manta que jeu als seus peus

Com cada dia, el patró de la barca de pesca d’arrossegament La Perla Nova, Ramon Ylluecas, i el motorista de l’embarcació Edu Pozas, i els pescadors Johnny, l’Enrique i l’Ali, al qual, al ser de raça negra, li diuen carinyosament Makelele,  surten  cada dia a pescar. És el seu modus vivendi. A l’igual que la resta de pescadors de Roses, és amb el mar la manera de com es guanyen la vida.

I avui el mar els ha donat una sorpresa, “sí, havíem calat la xarxa per segona vegada venint de les Illes Medes en direcció al Cap Norfeu amb l’intenció de capturar llucet i una mica de rogeret quan ha quedat enganxada a la xarxa una manta”, ha explicat Edu Pozas.
Els ha costat un xic treure-la de la xarxa per les seves grans dimensions, “250 quilos ha donat a la bàscula, i un cop a bord li he tallat la cua ja que té un pinxo verinós perquè no fes mal a ningú”, ha dit Pozas, el qual s’ha portat la cua “cap a casa com a trofeu”.

I si treure-la de la xarxa els ha costat un xic encara han tingut més feina per portar-la a la llotja per vendre-la, que finalment ha adquirit Peixos Julià a 59 cèntims d’euro el quilo.

Cal destacar que aquest diari digital va tenir l’oportunitat de gaudir de l’activitat turística de la Pesca Turisme a bord de La Perla Nova. Un activitat que vam explicar en un reportatge  de tres capítols: