En 50.000 € s’ha valorat el material que hi havia en els 8 vehicles retinguts al top manta a Roses

Cop contra el top manta a Roses
A dalt, els vehicles dels top manta retinguts per la Policia Local de Roses i els Mossos d'Esquadra. A sota, el material que hi havia en tres dels vehicles

El material decomissat estava a l’interior dels 8 vehicles que els venedors ambulants il·legals feien servir com a magatzem

Com ja va informar ahir el Diari Digital ViladeRoses, el top manta va patir un cop policial sense precedents a la Vila.
Un nou operatiu conjunt entre Policia Local de Roses i Mossos d’Esquadra va permetre la retenció de 8 vehicles plens en el seu interior de material destinat a la venda irregular al passeig marítim de Roses.
Un material, un cop realitzades les diligències per poder intervenir en l’interior dels vehicles, ha estat valorat en un import de 50.000 €.

El dispositiu va tenir lloc el passat dimecres 21 d’agost, fruit del seguiment policial realitzat durant els darrers dies, que ha permès obtenir les evidències suficients per  decomissar vuit cotxes que es feien servir com a magatzem.

A més de l’enretirada de productes amb un alt valor econòmic, aconseguida amb un dispositiu minuciosament preparat que no ha generat cap aldarull ni enfrontament amb els manters, l’actuació d’aquesta setmana ha permès l’obertura de diligències penals per falsificació per  part de Mossos d’Esquadra i de diligències administratives per venda irregular a l’espai públic per part de la Policia Local. 

L’Ajuntament de Roses continua apostant per l’estratègia de maximitzar els decomissos de material amb l’objectiu de reduir rendibilitat econòmica, fugint de les operacions “espectacle” que posen en perill la integritat dels agents i dels manters, sense generar resultats efectius.

Tot i això i aquest nou cop a la venda ambulant il·legal al passeig marítim, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, assenyala que “la via policial no serà mai la solució definitiva a aquest fenomen. Els Ajuntaments necessitem eines per evitar la venda irregular, però també cal afrontar aquest fenomen com un problema social estructural a la nostra societat i que les administracions competents busquin solucions a través de la regulació d’estrangeria i la integració social de les persones que practiquen la venda irregular”.