En Ferdy acaba “rebentat” en l’etapa “més curta però més dura, amb diferència” que ha fet fins ara en el seu viatge solidari

De Roses a Sevilla en bicicleta

El rostre de Juan M. Fernández reflecteix les conseqüències del vent, el sol i el cansanci patit durant l'etapa

Juan M. Fernández, Ferdy, va decidir canviar la ruta en direcció a Albecete i reconeix que “m’he equivocat”

De Roses a Sevilla en bicicleta
El rostre de Juan M. Fernández reflecteix les conseqüències del vent, el sol i el cansanci patit durant l’etapa

La quarta etapa del viatge solidari de Juan M. Fernández a favor de la Fundació Roses contra el Càncer, que el porta de Roses a Sevilla en bicicleta assenyalava, en la seva previsió, que el portaria de Sagunto (València) fins Almansa (Albacete) per completar un recorregut de 148 quilòmetres.

Però gràcies a que va decidir a la tercera etapa deixar enrere Sagunto fins arribar a València, avançant així uns 30 quilòmetres del seu recorregut previst inicialment, ahir, en principi, havia de fer ‘només’ al voltant d’uns 110 per arribar fins Almansa, població marcada com el final de la 4ª etapa.

I el que són les coses, tot els viatges que ha realitzat en Ferdy en bicicleta cap a Andalusia, uns 4 i l’últim l’any passat quan va anar a Beas de Segura, havia anat de València en direcció Almansa, “però vaig decidir canviar la ruta i tirar cap a Requena, sempre m’ho havien comentat, per què no baixes per Requena? I ho ho he fet”, va dir el regidor de Festes i Carnaval de Roses, per assenyalar “i em vaig equivocar, perquè ha estat l’etapa més curta que he fet fins ara, però amb diferència la més dura”. La més dura perquè a part de haver de lluitar contra el vent que el va bufar tot el dia de cara, va haver de superar l’elevat tant per cent de pujada que té la carretera que va agafar, “no li desitjo al meu pitjor enemic, tot el dia pujant, pujant i pujant amb una pendent digna de les millors etapes de muntanya del Tour, he acabat rebentat”, va assenyalar un cop instal·lat a la pensió del poble Casas-Ibañez, on ha passat la nit, tras 9 hores i 9 minuts per fer 140 quilòmetres duríssims.

Un poble que es troba a 45 quilòmetres d’Albacete, a diferència d’Almansa, situat a 75 de la capital manxega, 30 quilòmetres avançats respecte a la ruta prevista per en Ferdy, però que no li compensen pel patiment viscut durant tota l’etapa.

Avui, Juan M. Fernández anirà, segons la ruta prevista, en direcció a Alcaraz, per cobrir una distància, aproximada, de 130 quilòmetres en el seu viatge solidari amb la Fundació Roses contra el Càncer.