ERC de Roses celebra 25 anys de la seva fundació camí de la independència

ERC Roses

Sergi Sabrià, Ramon Pujol, Joan Plana, Carles Trias i Eric Ibáñez

Els republicans de Roses celebren un quart de segle amb Catalunya reclamant els que ells demanat sempre, la independència

ERC Roses
Sergi Sabrià, Ramon Pujol, Joan Plana, Carles Trias i Èric Ibáñez

El vint-i-cinquè aniversari de la fundació d’ERC a Roses es va celebrar a l’Hotel Marina amb una tertúlia- amb els diferents presidents que ha tingut la secció local republicana, Manel Donat (2000-07,que finalment no va poder assistir), Carles Trias (2009-13) i l’actual, Joan Plana, i el regidor que va tenir el partit a l’Ajuntament de Roses entre els anys 1991-2005, Ramon Pujol. Una celebració que va comptar, també, amb la presencia del diputat al Parlament de Catalunya per ERC, Sergi Sabrià.

Abans d’iniciar l’acte en sí, es va projectar un vídeo amb un recull d’imatges històriques de militants de la secció local al llarg d’aquest quart de segle d’història.

Presentada i moderada la tertúlia pel Coordinador de l’Àrea de Turisme, Èric Ibañez, i després que cadascú dels tertulians recordés com van entrar a militar en ERC i el seu pas com presidents, uns i com regidor, l’altre, es va tractar la situació actual que viu el país. “ERC ja ho va dir fa anys la questió de l’espoli fiscal, i ara és el centre del debat”, va destacar Pujol. “Abans havies de donar explicacions del perquè érem independentistes, i ara és el més normal a Catalunya”, va destacar Trias.
Plana va esperonar a la cinquantena d’assistents afirmant que “al setembre del 2006 es quan es va signar l’Estatut. Vuit anys després mireu on som. Si dubteu en algun moment que ho aconseguirem”, referint-se a la independència, “torneu a vuit anys enrere”.

El diputat al Parlament de Catalunya va remarcar que “abans, durant la Diada, hi veies un parell d’estelades penjades al balcó. Llavors, esperàvem que arribés un any 2014, i ha arribat”, mostrant-se optimista de cares a la celebració de la consulta afirmant que “ningú ho dubti que podrem celebrar-la”.

Així mateix, aprofitant l’assistència de militants i simpatitzants republicans, es va fer una especial referència a la necessitat d’afrontar una profunda reforma democràtica a l’Ajuntament de Roses, així com de construir un projecte que sigui la referència progressista al municipi.

ERC Roses
Una cinquatena de persones va omplir el saló de l’Hotel Marina per assistir als 25 anys d’ERC a Roses

En aquest sentit, l’actual president, Joan Plana, va celebrar els 25 anys d’ERC a Roses en clau de míting electoral, “és una data important perquè avui fa 25 anys que un grup de joves va començar aquest projecte amb una idea de renovació, de progrés i de participació, un projecte que cuida de la gent, per tant”, va afegir, “per nosaltres és tot un orgull celebrar aquesta efemèride amb la mirada posada en el futur, és a dir, però sobretot el present, pels reptes que es planteja aquest any 2014”

Ramon Pujol quan va deixar la regidoria a l’Ajuntament de Roses va deixar la política “de manera definitiva”, tot i això va voler agrair que fos convidat en aquesta celebració del quart de segle d’ERC, desitjant que “Esquerra de Catalunya a Roses tingui molts d’èxits en el futur”.

Per la seva banda, Carles Trias va destacar que “és ben curiós que els 25 anys d’ERC coincideix amb el Tricentenari i amb el moment que estem a les portes de fer unes eleccions que seran històriques per al futur de Catalunya”.

Plana va acabar les seves paraules en aquest acte de celebració assegurant que “si jo sóc alcalde, Roses estarà a la Vanguardia del procés d’independència de Catalunya”.