ERC Roses celebra la seva última Informativa Pública d’aquesta legislatura amb la mirada posada al 2019

Durant aquesta informativa els regidors d’ERC Roses van afirmar que tenen pràcticament enllestit el seu programa electoral

ERC Roses
Un moment de la 8ª i última Informativa Pública d’ERC Roses d’aquesta legislatura

Un dels compromisos que la candidatura d’Esquerra Republicana de Roses va contreure amb la ciutadania durant les eleccions municipals de 2015 va ser la de crear espais de trobada per explicar públicament la feina desenvolupada com a principal grup a l’oposició a l’Ajuntament. Un espai de trobada amb la finalitat, també, d’atendre les preguntes, comentaris o reclamacions dels vilatans.

I fidels a aquest compromís, durant tota la legislatura els quatre regidors republicans han anat celebrant regularment aquestes sessions informatives per traslladar als ciutadans les tasca institucional que feien.
Així, el passat divendres, van celebrar la vuitena i última Informativa Pública d’aquest mandat, on bàsicament els edils d’Esquerra van explicar ha explicat la feina feta entre el passat mes març, quan es va celebrar la setena Informativa, i aquest present mes desembre del 2018.

Durant l’acte es van repassar les propostes traslladades a les diferents sessions plenàries de l’Ajuntament durant aquests mesos, entre d’elles la de l’impuls de campanyes antirrumors per prevenir la xenofòbia, la conscienciació sobre la fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central, la creació de la Comissió Municipal del Nomenclàtor, Reforma de l’ordenança de tinença d’animals o la moció contra les llicències per pescar corall vermell a la Costa Brava.

També es van recordar accions portades a terme pels regidors locals d’ERC, com les visites territorials als barris i les valoracions crítiques d’algunes actuacions de l’equip de govern, com ara la programació i la coordinació de la festa major del 2018, que va motivar que s’exigís autocrítica al govern i al regidor de Festes, Francesc Giner. 

Aquesta 8ª Informativa Pública la va cloure l’actual portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Roses i candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2019, Joan Plana, fent un repàs de la tasca de preparació de la candidatura municipal. Plana va informar que “l’executiva local està en converses amb diferents independents per a incorporar-los a la candidatura, i que el seu nom es podria fer públic durant els pròxims dos mesos”. Pel que fa a la redacció del programa electoral, els cinc grups de treball sectorial que es van constituir el febrer d’aquest any ja tenen preparats els principals pilars sobre els quals es basarà el programa, assenyalant que “la campanya està ja dissenyada en línies generals i que la precampanya començarà el proper mes de gener amb un acte de presentació del candidat”. 

Amb aquest acte, els republicans rosincs donen per complert el seu compromís electoral, ja que s’haurà celebrat, de mitjana, una informativa pública cada sis mesos.
En aquest sentit, Plana va finalitzar la seva intervenció, amb la que es va cloure l’acte, afirmant que “la gent d’Esquerra som gent compromesa i de paraula. I ho demostrem amb fets.”

Cal destacar que entre els punts del programa electoral que marcaran la línia de treball d’ERC Roses són la participació ciutadana, el desenvolupament econòmic, la cohesió social i la lluita contra la pobresa, la sostenibilitat del territori i la societat republicana.