Inici Esports Es crea una Lliga de Curses de Muntanya a l’Alt Empordà

Es crea una Lliga de Curses de Muntanya a l’Alt Empordà

Dins el projecte Run Alt Empordà se celebraran 4 proves repartides des del mes de maig dins al mes d’agost de 2014 als municipis de La Jonquera, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Cantallops

El projecte RUN ALT EMPORDÀ és fruit d’una coincidència de voluntats tant per part del Consell Esportiu de l’Alt Empordà com per part d’una sèrie d’entitats municipals organitzadores de curses de muntanya.

El Consell Esportiu de l’Alt Empordà feia temps que estava treballant en un projecte d’atleta popular amb la voluntat d’ assolir unes premisses bàsiques:

 • Crear sinèrgies de treball que ajudin a millorar la gestió esportiva municipal i el desenvolupament de les seves activitats tant per ens públics com per entitats, però sobretot, en aquests moments de dificultat pel que fa a la gestió econòmica, optimitzar els recursos que cada municipi destina a la promoció de l’activitat física i l’esport en benefici de la població.
 • Proposar l’establiment d’un calendari esportiu comarcal intentant distribuir-lo al llarg de l’any per evitar coincidències i fer-ne difusió conjuntament.

En tot cas el Consell Esportiu de l’Alt Empordà volia exercir les funcions de coordinador de les propostes conjuntes que poguessin sortir, però mantenint sempre per sobre de tot l’autonomia de decisió sobre les activitats que s’organitzen per part dels ajuntaments o entitats municipals.

Fruit d’aquest projecte i de la bona voluntat i de les ganes de créixer per part de 4 entitats pioneres presenten RUN ALT EMPORDÀ

RUN Alt Empordà, és la primera Lliga de curses de muntanya de l’Alt Empordà, que se celebrarà en el marc incomparable de la comarca Alt Empordanesa. Engloba, de moment, 4 proves repartides des del mes de maig dins al mes d’agost de 2014 als municipis de La Jonquera, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Cantallops. Les entitats co-organitzadores son El Centre Excursionista Jonquerenc, Blok Agullana, Senglanassos Esports de muntanya i Cantallops Acció Cultural.

LLIGA DE CURSES DE MUNTANYA – Dates, seus i recorreguts

Run Alt Empordà conta de 4 proves realitzades en diferents municipis altempordanesos, englobades dintre de la Lliga de curses de Muntanya de l’Alt Empordà; passant per La Jonquera, Agullana, Maçanet i Cantallops.

18.05.2014 – Cursa dels Dòlmens (La Jonquera) – 20 Km

El dia 18 de Maig es farà la 31 edició de la Marxa dels Dòlmens , aquest any compta també amb una cursa de muntanya “ Cursa dels Dòlmens “ , que pertany a la Lliga de curses de muntanya de l’Alt Empordà , totes dues organitzades pel Centre Excursionista Jonquerenc amb col·laboració amb l´ Ajuntament de La Jonquera.

Característiques: La ruta té una distància total de 20 Km amb inici i final a La Jonquera, amb un desnivell positiu de 705 m la ruta passa per l´ ermita de Santa Llúcia , arriba al Collet de la neu i es baixa per un corriol molt tècnic fins la pista de Santa Llúcia, un cop allà s´enllaça amb el recorregut de la Marxa dels Dòlmens fins el final. Hi haurà un avituallament al Km 7 amb líquid i fruita , la resta d´ avituallaments són els mateixos que la marxa dels Dòlmens

08.06.2014 – La Suada (Agullana) – 21 Km

La mitja Marató de muntanya d’Agullana “la suada “ enguany arriba a la seva 9ª edició. És una cursa de caire popular amb sortida i arribada a la plaça major del poble, transcorre pels boscos locals i que ens fan arribar tot passant per l’ermita de Santa Eugènia al punt fronteres de coll portell. En aquest punt és on es podrà gaudir durant uns quilòmetres de les vistes de la carena fronterera fins arribar al punt més alt de la
prova “Puig Pruners, alt 850m.” L’altitud total d’ascens de la Suada és de 910 metres. Bona part dels vint –i- un quilòmetres passaran per corriols.

Durant el recorregut es podran trobar diferents avituallaments tant líquids com sòlids, a l’arribada els corredors disposaran d’un ampli esmorzar. Al finalitzar la prova i durant l’entrega de premis es sortejaran, pels corredors, tot un seguit d’obsequis.

En quant a serveis, els corredors podran fer us de les instal·lacions esportives del camp de futbol tant el dia de la cursa com la nit abans per pernoctar a la zona del camp de futbol.

10.08.2014 – Cursa del Fau (Maçanet de Cabrenys) – 22 Km

La Cursa i Marxa del Fau és un esdeveniment esportiu organitzat pels Senglanassos Esports de muntanya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maçanet de Cabrenys, el Centre Excursionista Maçanetenc i el Club BTT Senglanassos, que transcorre al llarg del terme municipal de Maçanet de Cabrenys. La Cursa té una distància de 21,5km i 925 m de desnivell positiu.

El nostre principal objectiu és oferir un recorregut exigent, tècnic i reptador, tot gaudint de l’excepcional entorn natural del municipi a través dels seus corriols i boscos de pi, alzina i castanyer. Amb aquesta cursa pretenem donar-vos a conèixer la desconeguda i salvatge Serra de Bach Grillera. Al pas per la carena gaudireu d’unes vistes excepcionals de l’Alta Garrotxa i el Canigó i pujareu els cims del Fau, Bach Grillera i la Gavarra, punt culminant de la cursa a 1.100 metres d’alçada.

Al llarg del recorregut també descobrireu les petites ermites romàniques de Sant Pere dels Vilars, de Sant Briç de Tapis i de la Mare de Déu del Fau d’encant excepcional. La Cursa del Fau és una prova de muntanya adreçada a corredors i caminadors, i que posa a la disposició dels participants un recorregut ben senyalitzat, amb cinc avituallaments amb líquids i sòlids i un punt d’arribada en el qual, de ben segur, us sentireu molt ben acollits.

La Cursa del Fau és una prova atlètica de mitja distància que es pot fer corrents o caminant i que té per objectiu efectuar aquest recorregut en menys de 5 hores.

La sortida serà el diumenge 10 d’agost a les 7 h pels caminants i a les 8 h pels corredors a l’oficina d’informació i turisme de Maçanet de Cabrenys. Cal ser com a màxim mitja hora abans de la sortida per l’ entrega de dorsals.

L’itinerari estarà marcat en tot moment per cinta de marcatge de curses. La part inicial de la cursa respecte en gran mesura el camí original que porta fins a l´ ermita del Fau i per tant també està marcat per senyals verdes i blanques.

31.08.2014 – Cursa del Puigneulós (Cantallops) – 22 Km

La cursa de Cantallops té un recorregut de 21,40 Km i un desnivell en positiu de 1291 m, la cursa transcorre per l´ Albera fins arribar al seu pic més alt el Puig Neulós de 1254 metres es segueix la carena fins al Coll del Faig i es baixa per uns corriols fins arribar al castell de Requesens des d´ on es torna cap a Cantallops. Els llocs més emblemàtics per on passa la cursa seran el recorregut de les aigües, el cim del Puig Neulós i el Castell de Requesens.

3. CATEGORIES

Tal com hem especificat la lliga, és per a federats i no federats seguint les següents categories:

 • JÚNIOR: Fins a 18 anys
 • SÈNIOR:  De 18 a 40 anys
 • MÀSTER: Més de 40 anys

4. PARTICIPANTS I INSCRIPCIONS

Els participants es podran inscriure a tota la Lliga a cadascuna de les proves per

Els menors d’edat, necessitaran presentar l’autorització paterna per a poder participar a

la Lliga o a alguna de les proves..

Inscripcions: www.finixer.com

El preu de la inscripció inclou:

 • Participació
 • Avituallament
 • Assegurança (no federats)
 • Dorsal

5. SUPORT I COL·LABORADORS

 • Ajuntament de La Jonquera
 • Ajuntament d’Agullana
 • Ajuntament de Maçanet de Cabrenys
 • Ajuntament de Cantallops
 • CEJ de La Jonquera
 • Block d’Agullana
 • Senglanassos
 • Cantallops Acció Cultural
 • Càmping de Maçanet
 • Finixer
 • Best
 • Inverse
 • I els respectius de cada cursa.
Exit mobile version