Inici Actualitat Es posa en marxa la 10ª edició del calendari solidari ‘Bombers amb...

Es posa en marxa la 10ª edició del calendari solidari ‘Bombers amb causa’

Els quatre nens protagonistes de la sessió fotogràfica realitzada per Aleksandra Dynas al Parc de Bombers del Vendrell

Com en anys anteriors, la recaptació es destinarà a finançar ‘Bombers amb causa’, la beca de recerca per a la investigació de malalties infantils que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu, i a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió atesos a altres centres de Sant Joan de Déu

Ahir a la tarda, al Parc de Bombers del Vendrell, es va realitzar la primera sessió de fotos de la desena edició del calendari solidari ‘Bombers amb causa’. Va ser el tret de sortida de les quatre sessions que il·lustraran el calendari de 2021.

Els protagonistes de la fotografia són en Genís, de 5 anys, i la Ivet, de 10 anys, ambdós tractats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; que s’acompanyen dels seus respectius germans: l’Aleix, de 10 anys, i la Claudia, de 8 anys. Els Bombers de la Generalitat que participen a les imatges representaran els quatre cossos d’extinció d’incendis i salvaments que prenen part a ‘Bombers amb causa’: aniran equipats amb els uniformes dels Bombers de la Generalitat, els Bombers de Barcelona, els Bombers d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

La intenció de la sessió de fotos és generar coneixença i complicitat entre els infants i els cossos de bombers i, alhora, proporcionar un moment d’esbarjo a aquests petits pacients de Sant Joan de Déu, enguany encara més necessari que mai a causa de les mesures preses arran l’emergència sanitària de la COVID-19.

Oriol Bota, director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, va afirmar que “en aquests moments, estem molt contents de poder engegar aquesta desena edició que, malgrat les restriccions, segueix mantenint la seva essència: fer passar un dia especial als infants i col·laborar en una bona causa”.

La fotògrafa encarregada d’aquesta primera sessió del calendari de 2021 és l’Aleksandra Dynas, fotoperiodista que ha viatjat per tot el món per explicar històries sobre drets humans, infància i desenvolupament als països de l’Àfrica i l’Àsia, i com aquestes afecten les vides dels més humils. Actualment, col·labora amb diversos mitjans nacionals i polonesos.

Els infants, protagonistes d’un calendari solidari que arriba a la seva 10ª edició

La d’ahir al Vendrell va ser la primera sessió fotogràfica de les quatre previstes per tal d’il·lustrar la complicitat i l’entesa entre els infants i els bombers. Les tres següents es realitzaran els propers dies a Andorra i l’Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues. Enguany, seguint les recomanacions sanitàries a causa de la crisi del coronavirus, ha calgut replantejar el projecte i limitar al màxim les trobades per a les sessions fotogràfiques, amb la intenció de salvaguardar la salut de tots els participants: infants, famílies, professionals i bombers. Els infants participants en les fotos són els pacients més joves de Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

L’edició del 2021 és especial perquè significa que el projecte solidari ja compta amb 10 anys de vida. Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu hi col·laboren des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició de 2018, part dels fons es van començar a destinar també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, tot beneficiant centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa. Aquesta vessant solidària es mantindrà en l’edició del 2021.

Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, en la iniciativa, i també a les imatges, hi participen també els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de fotògrafs de reconegut prestigi que l’han dotat d’imatges tendres i divertides, però també d’alta qualitat tècnica i artística. Enguany, a més de l’Aleksandra Dynas, es suma a la causa Francesc Plana Rafi, que serà el responsable de la propera sessió. Durant aquests 10 anys hi ha participat professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, Jordi Ribot Puntí, Gemma Miralda, Jordi V. Pou, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez, Anna Surinyach, Robin Twonsend  o Pablo Tosco, entre d’altres.

Cursa de Cercs i Vertical de Montserrat

Altres accions esportives de caràcter solidari estan augmentant la dimensió solidària del projecte ‘Bombers amb causa’. La tercera edició de la Cursa Vertical de Montserrat se celebrarà el 17 d’octubre de 2020 amb una nova modalitat solidària, Som Un Equip, i la quarta edició de la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa de Cercs finalment s’ha posposat al 2021. Ambdues tenen molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.

Exit mobile version