Suquet de peix de Rose

Es potencia el canal de comunicació entre cossos de seguretat i vilatans per combatre la delinqüència a Roses

Seguretat Ciutadana de Roses
La reunió entre l'Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses i comerciants de la zona carrer Mairó i Sant Elm es celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament de Roses

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra impulsen un canal directe de comunicació amb els veïns i comerciants per posar fre als actes d’incivisme, i delinqüència en determinades zones de Roses

Continuant amb les reunions que l’Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses ha encetat aquesta legislatura entre els cossos de la Policia Local i Mossos d’Esquadra amb els vilatans per tractar problemàtiques al voltant d’episodis d’incivisme, percepció d’inseguretat i, fins i tot, delinqüència, aquest passat divendres es va portar a terme la segona d’aquestes trobades, després de la celebrada a finals d’agost amb els veïns i comerciants de la plaça Llevant.

I en aquesta segona trobada hi van participar el primer tinent d’alcalde, Joan Plana, acompanyat de l’inspector en cap de la Policia Municipal, Eduard Campà, el sotsinspector José Mª Gutiérrez; el sotscap Josep Ruiz, el cap de Seguretat Ciutadana, Jaume Blázquez, el cap d’Investigació, Rafa Sànchez, de l’ABP de Roses de la Policia de Catalunya i una desena de veïns i comerciants de la zona al voltant de l’encreuament entre els carrers d’en Mairó i Sant Elm.

I entre les problemàtiques que es van posar sobre la taula estan la manca de civisme, la delinqüència, l’excés de velocitat, el no respectar els vianants circulant amb aparells locomotors no regulats per cap normativa, les falsificacions i la indigència, entre d’altres.

Tot i això, els genera una sensació d’inseguretat als comerciants i veïns, amb la qual han de conviure cada dia. Inseguretat accentuada, a més,  “perquè fins i tot ens amenacen quan els hi diem alguna cosa”.
En aquí, tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra van proposar de crear un canal directe de comunicació amb els comerciants, a banda dels habituals ja existents, per tal de combatre la delinqüència que es pateix en aquesta zona dels carrers Mairó, Sant Elm i del voltant.
Un canal directe de comunicació entre cossos policials i ciutadania “perquè nosaltres volem ser la barrera, l’escut protector, entre els delinqüents i vostès, els ciutadans”, van dir els policies.

Trobades molt positives entre els cossos policials i el veïns de Roses

Aquestes reunions o trobades entre cossos de seguretat i vilatans “són molt positives perquè els propis veïns poden exposar de manera directa la seva situació i a l’inrevés, que els cossos policials puguin explicar tota la feina que fan, que molt sovint es desconeix i que dona la sensació d’inacció per part de la policia, quan no és així”, va afirmar el regidor de Seguretat Ciutadana.