Una Fira de la Rosa de Roses diversificada pels carrers de Roses

V Fira de la Rosa de Roses

Les models que van participar a la desfilada de pentinats florals amb les autoritats de Roses

La Rambla Riera Ginjolers ha deixat de ser el centre neuràlgic de la Fira de la Rosa

V Fira de la Rosa de Roses
Les models que van participar a la desfilada de pentinats florals amb les autoritats de Roses

“Floristes i artistes que no ha participat enguany a la Fira de la Rosa ens han demanat fer-ho l’any vinent”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens. Una afirmació utilitzada com a exemple de la valoració “positiva” que en fa de la V Fira de la Rosa.

Canvi de format

Un esdeveniment floral que ha viscut un canvi de format, deixant de banda tenir un centre neuràlgic com era la Rambla Riera Ginjolers, on estaven la majoria d’ornaments florals i es desenvolupaven gairebé totes les activitats culturals, per donar protagonisme a diferents carrers i instal·lacions municipals.
Per exemple, l’església feia molt de temps que no estava tan ben engalanada, amb motius florals, com aquests tres dies. O Ca l’Anita, que va acollir una molt bona representació de tot tipus de colors, forma i modalitats de roses.

Un canvi de format que “si que és veritat que la gent estava acostumada a anar la Rambla Riera Ginjolers i trobar-se el gruix de la fira, sobretot per la carpa on hi havia les mostres florals, i les 80 parades d’artesania que es muntaven, però també és cert que el fet de repartir el contingut de la Fira per diferents punts del poble ha servit transités més pels carrers comercials que altres anys”, ha dit Llorens.

Activitats per a tots els gustos

La primera activitat a  destacar va succeir divendres i que molta gent, per desconeixement, es va perdre. Es va tractar d’un espectacular mapping, una projecció sobre les muralles de la Ciutadella, que va anar a càrrec de Depalol Multimèdia i de la qual es pot veure aquí amb una seqüència d’imatges.

Dissabte, la música oferta per la coral del Centre Escolar Empordà, de l’institut Alexandre Deulofeu i l’escola de música La Flauta Màgica, el tast gastronòmic amb roses en el que es van servir 1.200 degustacions en menys d’una hora i mitja exhaurint tots el tiquets disponibles. i la conferència de Joan Juanola sobre el llibre d’Umberto Eco ‘El nombre de la Rosa’, van ser els protagonistes de la jornada.

I ahir diumenge l’acció es va dur a terme pel matí a la Rambla Ginjolers amb la realització de tallers i jocs infantils.
A la tarda, a causa de la pluja, es va haver de cancel·lar l’espectacle infantil ‘Que Peti la Plaça’ de la companyia Xip Xap que hi havia previst a les 18 hores.

I la V Fira de la Rosa es va cloure amb la desfilada de Pentinats Florals en la qual van participar quatre perruqueries de la població (Art, Eros, Mima’t i Marina 2) amb 17 models i les seves treballades creacions. La passarel·la es va celebrar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola davant de més de 250 persones i el premi a la creativitat va ser per a la Perruqueria Eros.

… I les Roses continuen tenint protagonisme per uns dies més

Cal assenyalar que el guanyador del Concurs d’Instagram es farà saber el dia 30, tal com indiquen les bases, per així donar temps aquells que vulguin enviar les seves fotos al darrer minut; i que la campanya 1000 ROSES A ROSES, la qual convida a un miler de persones (tots aquells que es diguin Rosa, Roser, Rosor o un nom compost com Maria Rosa, Rosa Maria, etc.) a degustar l’anomenat Menú de la Rosa, segueix oberta fins al proper 5 de juny.