Mes de paraules

Foc, color, música, soroll i fum van omplir ahir els carrers de Roses amb el Correfoc

El Correfoc de la Festa Major de Roses, protagonitzat per la colla de diables Els Senyors del Foc i la banda de música Factoria de So va tornar a ser seguit per milers de persones

Els amos, millor dit els Senyors del Foc, acompanyats per la música de Factoria de So van tornar a omplir els carrers de Roses en el segon Correfoc, després d’haver-se recuperat l’any passat per la Festa Major, van tornar a protagonitzar aquesta manifestació cultural popular tan nostrada i festiva en el que el foc, evidentment, la música, el color, el soroll i el fum esdevenen els autèntics protagonistes.

Com l’any passat, el Correfoc es va iniciar a la plaça del Teatre Municipal per fer una cercavila en direcció la plaça de l’Empordà i continuar pels carrers de Girona, de l’Escorxador, Tarragona , de la Mainada, del Castell de la Trinitat, Lluís Companys i Sevilla per anar a parar a la Ronda Miquel Oliva Prat, tot just on hi és el pàrquing de busos de darrera de la Ciutadella de Roses.
I com l’any passat, va ser seguit per milers de persones que no es van voler perdre aquest espectacle pirotècnic en el que barreja l’espectacularitat amb la possibilitat de poder patir alguna cremada si no es va ben protegit, però ningú es va cremar, perquè els que anaven amb bermudes ja es van preocupar de no apropar-se als diables dels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries. I si algú es va cremar per no anar ben protegit i fer-se el valent, no ho va dir. Per vergonya, clar.

Però l’any vinent, si es torna a programar el Correfoc per la Festa Major, no els hi tornarà a passar. O sí, perquè l’home és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra.