Gairebé 2.000 degustacions de vi es van servir a la VI Mostra del Vi DO Empordà celebrada a Roses

VI Mostra del Vi DO Empordà

Gairebé 2.000 degustacions es van servir a la VI Mostra del Vi DO Empordà

Les degustacions de vi superen amb escreix les de l’any passat deixant palès que l’horari de tarda per celebrar aquesta Mostra de Vi té una gran acceptació entre el públic

VI Mostra del Vi DO Empordà
Gairebé 2.000 degustacions es van servir a la VI Mostra del Vi DO Empordà

Els 7 cellers participants a la VI Mostra del del Vi DO Empordà, La Vinyeta, Cellers d’en Guilla, Vinyes dels Aspres, Empordàlia, Celler Cooperatiu d’Espolla,  Mas Llunes i Masetplana, que es va celebrar aquest passat diumenge a la plaça Catalunya de Roses en el marc del Festival Vívid, van servir un total de 1.929 degustacions, 212 de les quals van correspondre al petit tast gastronòmic que hi havia per acompanyar els vins.

Són gairebé 2.000 degustacions que van superar amb escreix les servides durant la V Mostra del Vi DO Empordà, el que deixa palès que “el canvi d’horari de la seva celebració, que ha passat del matí a la tarda, ha estat tot un encert”, va assenyalar el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens. Un canvi, però que es va decidir “per demanda dels mateixos cellers, que els hi més adient fer-ho a la tarda, com ho fan en altres mostres de vi que se celebren a la demarcació”, va dir Llorens.

Així, la VI Mostra del Vi DO Empordà es va celebrar, i ja és el segon any, de 17 a 21 hores, “on la gent ve a tastar aquell vi que, per exemple, no gosa comprar-ho a la botiga sense saber de segur si els hi agradarà, i veiem que aquest nou horaris que vam estrenar l’any passat està agradant a la gent”, va assegurar Llorens.

El fet que aquesta mostra de vi finalitzi a les 21 hores té el seu motiu, “sí, volem que els visitants de la Mostra puguin anar sopar als restaurants de la Vila, per tant si s’allargués no donaríem aquesta possibilitat”.

De fet, a manca d’un quart hora de finalitzar la mostra ja s’havien esgotat tots els tiquets de degustació, la qual cosa va tenir la desaprovació d’alguns visitants per no poder degustar més vins. Però bé, és l’ADN de la gent que viu a la mediterrània: esgotar les existències de qualsevol esdeveniment que se celebri.

Tercera edició de la Gimcana Vi-Kids

VI Mostra del Vi DO Empordà
Una mare mostrant la seva destresa de jugar a la xarranca portant una safata amb copes de vi

Per tercer any consecutiu es va celebrar durant la Mostra del Vi DO Empordà la Gimcana Vi-Kids, dirigida a les famílies, però, sobretot, als més petits.

La Gimcana Vi-Kids es tracta d’una sèrie de divertiments i jocs, com el tres en ratlla, la xarranca, entre d’altres, a banda de diferents tallers, però sempre d’una manera o altra el vi com a protagonista, on tots els components de la família hi participen per demostrar la seva destresa.