Joan Jorquera assoleix el pòquer de títols de campió d’Espanya de taekwondo

Joan Jorquera

Joan Jorquera i el seu coach, Marcos Miranda, ensenyant amb els dits el pòquer de títols de campió d'Espanya de taekwondo assolits pel jove talent del TKD Joan's de Roses

El jove Joan Jorquera s’imposa a tots els seus rivals al campionat d’Espanya de taekwondo celebrat ahir dissabte a Pontevedra

Joan Jorquera
Joan Jorquera i el seu coach, Marcos Miranda, ensenyant amb els dits el pòquer de títols de campió d’Espanya de taekwondo assolits pel jove talent del TKD Joan’s de Roses

Joan Jorquera va aconseguir, ahir dissabte, dia de la Constitució, proclamar-se Campió d’Espanya a la categoria Junior de – 45 kg.
El jove talent del TKD Joan’s de Roses ha trencat totes les previsions del seu staff tècnic des de l’inici de la temporada actual de taekwondo.

Primer, en el seu debut a la categoria, va emportar-se el títol de campió a l’Open internacional Baza Sport celebrat a la ciutat de Vitòria.

Vint-i-un dies després aconseguia proclamar-se campió de l’Open Internacional de Benicàssim. I a principis del mes de novembre, va ser seleccionat per l’equip català de taekwondo per representar Catalunya al nacional després d’assolir el subcampionat al pavelló de la Mar Bella de Barcelona.

I amb aquest currículum que superava les previsions del seu equip tècnic en aquestes alçades de la temporada es va presentar, dissabte, Joan Jorquera a Pontevedra per intentar assolir el que seria el seu quart títol de campió d’Espanya davant els millors contrincants del panorama nacional.

I no va defraudar.

El sorteig el va deparar disputar cinc combats si volia conquerir el títol nacional. El primer rival va ser José Mª Hidalgo, del TKD Damián, al qual no va donar opcions imposant-se per un contundent 14-0.
El segon el va enfrontar al basc Jesús Quintela. Un altre cop en Joan va mostrar la seva contundència i amb un 11-0 passava a la següent ronda. La que donava opció a les medalles.

Aquí, el rival va ser Jason Clark Hidalgo, que s’entrena al CAR de Sant Cugat. Era el tot o res. Si perdia, cap a casa sense medalla. Però tot just en aquest combat va ser quan el jove de Roses va treure tot el talent que atresora guanyant al seu rival per diferència tècnica, amb un 17-4, fins i tot abans de donar-se tot els assalts per finalitzats.
A la semifinal l’esperava el madrileny Roberto Andrés, del TKD Sanabria, però el jove rosinc ja estava imparable sobre el tatami i aconseguia imposar-se per 8-1.

I la gran final la va disputar i guanyar per 14-2 davant un altre competidor de Madrid, Gonzalo Fernández, i conquerir d’aquesta manera un altre títol de campió d’Espanya de Taekwondo.
Un altre títol i un somni personal de Joan Jorquera a l’assolir el seu quart campionat nacional d’Espanya, tot un pòquer de títols, fent pujar, a més, el seu rècord particular de 164 combats guanyats amb 14 anys acabats de complir.