Joan Jorquera guanya el seu novè campionat d’Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera

Joan Jorquera a dalt del podi com a guanyador, per novena vegada, del títol de campió d'Espanya de Taekwondo

L’esportista del TKD Joan’s de Roses  aconsegueix el record de proclamar-se campió d’Espanya en totes les categories que ha disputat

Joan Jorquera
Joan Jorquera a dalt del podi com a guanyador, per novena vegada, del títol de campió d’Espanya de Taekwondo

El Pavelló Camilo Cano de La Nucia, d’Alacant, va ser testimoni ahir dissabte de la qualitat de l’esportista del TKD Joan’s de Roses, Joan Jorquera, com a taekwondista. Va donar un recital a sobre el tatami, de tal manera, que dins el recinte esportiu es va comentar, fins i tot, que és el Leo Messi del Taekwondo. Si el futbolista fa meravelles amb una pilota, el jove rosinc sobre el tapís treu a lluir una tècnica, una qualitat per a la pràctica d’aquest esport marcial que no deixa indiferent a ningú.
Perquè poques vegades un taekwondista ha aconseguit proclamar-se campió d’Espanya en totes les categories de pes diferents en les que ha participat.
Així, el jove rosinc, amb aquest novè títol nacional, ha establert un rècord personal, a l’abast de poc molt pocs esportistes.
L’any 2013 es va coronar com a campió en el pes de -37 kg. I en els anys posteriors va col·leccionar els títols de campió en el -41 kg, en el pes de -45 kg, després en del -48 kg i posteriorment en el de -51 kg.
I ahir, a Alacant, va arribar el sisè. Un sisè campionat que es va començar a fer realitat davant el representant de la Comunitat Valenciana Aitor Ojeda, al qual Joan Jorquera va vèncer per 17-8.
El segon combat, davant el competidor d’Euskadi Iker Unanue, semblava que anava a ser més disputat, però Jorquera el va resoldre amb un contundent 23-11. El representant de la selecció Andalusa, Jose Antonio Gómez, va ser el següent rival del taekwondista de Roses, el qual va acabar cedint davant una veritable exhibició de Jorquera, que va passar a la gran final abans del temps límit per diferència tècnica amb el resultat de 29-13.

Bitllet per al campionat d’Europa de Taekwondo

El títol el va disputar Joan Jorquera a la final contra el campió de la selecció de Madrid, Jonathan García. Dos contrincants, que a sobre el tatami es van jugar ser el millor d’Espanya. El títol podia recaure en qualsevol dels dos, ja que tant Jorquera com García són reconeguts per la seva gran qualitat arreu de món del taekwondo a nivell estatal. Una rivalitat a la que es va afegir la pressió que qui guanyés aconseguia el bitllet per al campionat d’Europa.

I en Joan, deixant de banda la rivalitat i la pressió va a treure a relluir tota la seva qualitat com a taekwondista i va vèncer per un clar 23-11, per proclamar-se una vegada més, la novena, campió d’Espanya de Taekwondo. “Estic molt feliç perquè era tot un repte per mi disputar un campionat en una nova categoria de pes i gràcies a Déu ho hem aconseguit”, va dir un emocionat Joan, el qual va tenir unes paraules d’agraïment “per al seleccionador català, Javier Argudo, que ens mostra el camí correcte per aconseguir les nostres metes”.

Joan Jorquera disputarà com a campió d’Espanya el campionat d’Europa de Taekwondo que se celebrarà al mes de novembre a la ciutat de Lárnaca, al país de Xipre.