Joan Jorquera es mostra intractable a Marina d’Or, on guanya per quart any consecutiu

Joan Jorquera

Joan Jorquera rebent la distinció com a "Promesa del Taekwondo Espanyol"

L’organització de l’Open Marina d’Or va fer entrega a Joan Jorquera d’una distinció com a “Promesa del Taekwondo Espanyol”

Joan Jorquera
Joan Jorquera rebent la distinció com a “Promesa del Taekwondo Espanyol”

Amb motiu de la conquesta per part de Joan Jorquera del seu tercer títol a l’Open Internacional de Marina d’Or de Taekwondo, vam titular la notícia amb la qual fèiem ressò del seu triomf com “Marina d’Or, territori de Joan Jorquera”.

Un títol que un any després encara tindria més sentit, després que el passat dissabte el jove esportista rosinc va aconseguir el seu quart títol a Oropesa del Mae de manera consecutiva.

El primer combat que li va deparar el sorteig el va afrontar davant el madrileny Roberto Andrés, un rival directe a nivell nacional en la nova categoria de -51kg, i al que va superar per 19-2.

Marcador de ciència-ficció

El segon combat de Joan Jorquera en aquest Open Internacional de Marina d’Or de Taekwondo, va ser de “ciència-ficció”, com el va definir el seu pare i tècnic, Juan Jorquera.

De ciència-ficció la manera en que el jove esportista del TKD Joan’s va expressar el seu taekwondo a sobre el tatami contra un rival, Iván Martínez, que no va trobar la manera en cap moment, d’aturar el tsunami, de nom Joan, que se li venia a sobre. Tant és així que el marcador va esdevenir de ciència-ficció, ja que el rosinc va guanyar per, ni més ni menys, que 48-2.

La semifinal Jorquera la va guanyar derrotant Michael Carregui, de Castellón amb ujn còmode 14-2.
La final, on es va haver d’enfrontar al medallista nacional i competidor capdavanter de la categoria, Mario Canales, semblava que el jove esportista de Roses podria tenir problemes per conquerir el seu quart títol consecutiu a Marina d’Or. Però a l’hora de la veritat, Jorquera no va tenir oponent, perquè va guanya per 26-3.

Millor Promesa del Taekwondo Espanyol

L’organització de l’Open Internacional de Marina d’Or, tota una referència en el món del taekwondo amb 1.300 participants, va lliurar a Joan Jorquera el reconeixement a la nova “Promesa del Taekwondo Espanyol”, al costat del gran campió, Jesús Tortosa, que participarà als seus 19 anys, en els propers Jocs Olímpics de Rio.

Aquesta setmana, Joan Jorquera anirà al CAR de Sant Cugat a preparar amb la Selecció Catalana de Taekwondo el seu pròxim repte, el “Lotus Dutch Open” (G2) un Open considerat per la WTF com de màxima categoria i on participaran els millors competidors del món.