Joan Plana no presentarà candidatura per ser reelegit com a president de la secció local d’ERC a Roses

Joan Plana
Joan Plana no optarà a ser reelegit com a president d'ERC Roses per treballar exclusivament per la ciutadania des de l'Ajuntament

L’actual president d’ERC Roses vol dedicar-se exclusivament a treballar pels seus conciutadans com a primer tinent d’alcalde i des de l’Àrea de Seguretat Ciutadana

Joan Plana va ser elegit com a president d’ERC Roses l’any 2013, substituint a Carles Trias. Llavors la secció local comptava amb 16 militans. Sis després són 55, el que significa més del triple de militants que quan va assumir la presidència, aconseguint el partit republicà, a més, el seu màxim històric a Roses.

Però, sens dubte, la fita més gran que ha assolit ERC Roses durant aquest sis anys de Joan Plana com a president ha estat de passar a no tenir representació a l’Ajuntament a a formar part de l’equip de Govern.

Un equip de Govern que es va fer oficial el passat mes de juny en el Pacte de Canyelles entre ERC Roses, Junts per Catalunya i Gent del Poble. Un pacte, després del qual precisament, Plana va comunicar a l’Executiva del seu partit “que no seguiria com a president, tot i que com el mandat acabava a finals d’any vam creure convenient que el millor era esgotar-lo tal i com estava previst”.

Així, en l’assemblea general que ERC Roses celebrarà el proper dilluns, 25 de novembre, Joan Plana no presentarà candidatura ser reelegit com a president en decidir dedicar-se exclusivament a treballar pels seus conciutadans des de l’Ajuntament de Roses. “Els 4 regidors que formen part de l’equip de Govern estem d’acord que la nostra obligació és centrar-nos en la nostra tasca des de l’Ajuntament, i que són altres les persones que han d’assumir la responsabilitat de dirigir i gestionar el partit, sempre, lògicament, de forma coordinada el màxim possible amb el Grup Municipal”, ha assegurat l’actual primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses.

Sobre les seves preferències sobre qui l’agradaria que fos el seu substitut per agafar les regnes de la secció local d’ERC, Plana ho té clar quan afirma que “m’agradaria que fos una dona que agafés el relleu, perquè no pot ser que en 30 anys només els homes hàgim presidit el partit”.

Les persones que han format part de l’Executiva local en algun moment durant els 6 anys de presidència de Joan Plana han estat aquestes: Gerard Teixidó Rivera, Vero Medina Flores, David Campà Frigola, Júlia López Bolea, Albert Moreno Sagrera, Ivan López Núñez, Carles Trias Bosch, Ariadna López Vila, Agnès Fàbregas Badosa, Esther Bonaterra Moltó, Alba Gómez Rigau, Albert Torrà Borrat, Gerard Olivé Paltré, Clàudia López Vila, Èric Ibáñez Martín, Montse Franch Baranera, Fany Poza Matías, Mar León Parull, Xavi Gorro Guerrero, Anna Molist Simón, Xavi Coll Vilà i Alba Esteve Sánchez.

La secció local d’ERC Roses es va fundar l’any 1989, i des de la seva fundació ha comptat amb nou presidents:

  • 1989-1991 Ramon Pujol Hamelink
  • 1991-1995 Manel Pons Carrasco
  • 1995-1997 Pere Roig Bolasell
  • 1997-1998 Joan Vigo
  • 1998-2000 Abel Sastre
  • 2000-2007 Manel Donat Giró
  • 2007-2009 Felix Llorens Palou
  • 2009-2013 Carles Trias Bosch
  • 2013-2019 Joan Plana Sagué