Joaquim Nadal presenta el seu darrer llibre a l’Espai d’Art del Celler Espelt

Llibre Joaquim Nadal

‘Fent tintines per la vida’ serà presentada per Guillem Terribas i Xavier Febrés aquest proper 15 de novembre a les 20 hores amb la presència de Joaquin Nadal

Llibre Joaquim NadalL’historiador, escriptor i polític Joaquim Nadal i Farreras serà el protagonista, el proper divendres, dia 15 de novembre, a les 8 del vespre i a l’Espai d’Art del Celler Espelt, a Vilajuïga, amb motiu de la presentació de la seva darrera novel·la: ‘Fent tintines per la vida’, de l’editorial ‘Ara llibres”.
Amb aquesta obra Nadal ens convida a un viatge per la seva infantesa i adolescència. Els records d’una Girona imponent, de vegetació inesgotable; els d’una platja de Palamós orientada a llevant, anomenada la Fosca; els de les Carmelites i les Escolàpies; els dels germans, els pares i els avis; els escoltes i els amics; els de l’institut i la universitat, ja a Barcelona. Paraules, converses, cançons i algun vers; records d’un nen tranquil però de ment inquieta que s’apleguen en aquestes emotives memòries de Joaquim Nadal i ens guien pels primers passos, tot fent tentines, de l’home, el polític i l’escriptor.
Són pàgines que recorren uns anys marcats per la duresa i les dificultats de la postguerra, amb les proverbials cartilles de racionament, i que rememoren la innocència de la infància i la curiositat de la joventut. Pàgines que, sobretot, palesen l’orgull d’haver crescut en una època i uns paisatges que potser no tornaran, però que queden escrits.

Presentació a càrrec de Xavier Febrés i Guillem Terribas
Joaquim Nadal, nascut a Girona l’any 1948, ha estat alcalde de Girona, diputat al Parlament de Catalunya i conseller de la Generalitat; també, professor a les universitats de Liverpool, Girona i l’Autònoma de Barcelona. Ha escrit diversos llibres i col·labora habitualment als mitjans de comunicació.
Els encarregats de presentar l’autor i la seva darrera obra son dos destacats i prolífics dinamitzadors culturals: d’una banda, l’escriptor Xavier Febrés, i de l’altra, el llibreter gironí Guillem Terribas, dos bons amics de l’autor que, sens dubte, l’encoratjaran a evocar els seus records i les seves vivències.

L’acte del proper divendres, 15 de novembre, es clourà amb un tast de vins del celler empordanès i la signatura d’exemplars per part de l’autor.