Suquet de peix de Rose

José Roy guanya per segon any consecutiu el concurs de fotografia del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
José Roy assenyalant la seva foto guanyadora

José Roy va guanyar l’any passat amb la imatge ‘Déu visita el Carnaval’ i enguany amb ‘Mary Poppins aterrant al país de la Tramuntana’

Carnaval de Roses 2015
José Roy assenyalant la seva foto guanyadora, ‘Mary Poppins aterrant al país de la Tramuntana’

No és un professional de la fotografia, però l’agrada molt fer fotos. Una afició que de moment ha portat a José Roy a guanyar dues vegades el concurs de fotografia del Carnaval de Roses, al qual en la edició d’enguany, la quinzena, es van presentar un total de 64 fotografies realitzades per 35 persones, augmentant sensiblement la participació de l’any anterior. Un concurs del qual ahir es va celebrar, a l’Espai Z de la Biblioteca de Roses, l’entrega de premis.

Si l’any passat el jurat va considerar que José Roy era mereixedor del primer premi amb la seva instantània de ‘Déu visita el Carnaval’ , enguany els membres del jurat, composat per l’alcaldessa de Roses Montse Mindan, el tècnic de Cultura i Festes, Jordi Sastre, el dissenyador gràfic municipal, Martí Parada i el fotògraf professional, Robin Towsend, també han considerat adient que Roy s’emportés el primer premi per la fotografia ‘Mary Poppins aterrant al país de la Tramuntana’.
Un premi valorat en 450 euros en material fotogràfic.

Carnaval de Roses 2015
Marina Gratacós es va mostrar satisfeta pel segon premi del XV Concurs de fotografia del Carnaval de Roses amb la imatge ‘Raigs de festivitat

I per només mig punt de diferència Marina Gratacós es va haver de conformar amb la segona posició d’aquest quinzè certamen de fotografia per la seva imatge ‘Rajos de festivitat’, i per la qual va ser guardonada amb 300 euros també en material fotogràfic.

I el tercer premi va parar a mans de Xavier Ardite per la seva fotografia ‘Tertúlia Massai’, que el va fer mereixedor de 150 euros en material fotogràfic.

Carnaval de Roses 2015
Xavier Ardite indicant la seva fotografia ‘Tertúlia Massai’ que el va donar el tercer premi

Cal destacar que el criteri establert de puntuació que va tenir en compte el jurat a l’hora de valorar els treballs presentats va ser la tècnica, l’originalitat i, sobretot, que fos una representació explícita del Carnaval, amb un màxim de 2 punts per cada variable. Així, el màxim que pot aconseguir un treball és de 24 punts.
Així, la fotografia del guanyador, José Roy, va obtenir 19,5 punts, la instantània de la segona classificada, Marina Gratacós, es va quedar a mig punt, amb 19, i la imatge del tercer classificat, Xavier Ardite, va ser valorada amb 14 punts.

Com a dada curiosa ressenyar que l’any passat el premiats també van ser dos homes i una dona, i en el mateix ordre que enguany: home-dona-home.