Nadal a Roses

Junts per Roses celebra el segon col·loqui de precampanya parlant d’ocupacions i el dret a la propietat

Junts per Roses
Un moment del col·loqui entre la cap de llista de JuntsxRoses, Sílvia Ripoll i la consellera Lourdes Ciuró, que es va celebrar al Bar Cal Català

Col·loqui que va ser conduït pe la cap de llista per Junts per Roses a les eleccions municipals del 28 de maig, Sílvia Ripoll, i en la que va participar la consellera de Justícia fins al mes d’octubre passat, Lourdes Ciuró

La candidata de Junts per Roses, Sílvia Ripoll, a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, va celebrar, ahir dilluns, un segon col·loqui que sota el títol “Cuidem de la nostra gent”, va tractar el tema de les ocupacions i el dret a la propietat. “Tal i com vaig dir a la primera sessió d’aquest col·loquisen la que va participar la exconsellera de Drets Socials, Violant Cerverala nostra campanya la fem basada en com cuidar la nostra gent, i amb el tema de les ocupacions i el dret a la propietat no fem una altra cosa que parlar de la gent”, va manifestar la cap de llista de Junts de Roses.
I per parlar de les ocupacions i el dret a la propietat, l’acte, que va celebrar al Bar Cal Català, va comptar amb una ponent d’excepció, la que va ser consellera de Justícia fins l’any passat, Lourdes Ciuró, la qual va afirmar que “les ocupacions són avui dia una xacra, un problema greu que pateixen moltes viles i ciutats del nostre país, i com consellera de Justícia el que vaig fer va ser donar una solució amb eines pròpies, per exemple, el codi civil de Catalunya i el Dret de l’Habitatge perquè, sense dependre de Madrid, poguéssim donar una resposta als alcaldes i alcaldesses per poder protegir al seus veïns i poder desallotjar aquesta gent que ocupa i, a més, altera la convivència i causen inseguretat i problemes”.
El col·loqui es va encetar amb una píndola sobre el dret a la propietat del vídeo gravat de la presentació de Sílvia Ripoll com a candidata al mes de desembre passat, per després recordar la cap de llista que ERC es va abstenir en la moció que va presentar Junts sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials en el ple ordinari del passat mes de novembre. Tot seguit, Ripoll va desvetllar als assistents “que a Catalunya, l’any 2011. les ocupacions eren els 45% del total de tot l’Estat espanyol arribant a les 1.336, i al 2021, aquestes ocupacions il·legals havien passat a 7.345, és a dir, un augment del 550%, i es preveu que quan surtin les dades del 2022 hi hagi un augment del 20%”.

La consellera Lourdes Ciuró fins a l’octubre de l’any passat va fer cinc cèntims als assistents de tots els obstacles alhora de portar al Parlament de Catalunya la proposició de llei  per reformar el Codi Civil de Catalunya i la Llei del Dret a l’Habitatge, i poder permetre, així, als Ajuntaments actuar en els pisos ocupats. Va explicar que quan exercia el càrrec de consellera de Justícia “una de les primeres visites que vaig rebre va ser alcaldes i alcaldesses de totes les forces polítiques que tenien la problemàtica de pisos, a vegades carrers sencers d’ocupacions il·legals i delinqüencials. Ocupacions que no tenen una empara legal els propietaris que les pateixen o els alcaldes o alcaldesses que veuen que els seus municipis es degraden a conseqüència d’aquestes ocupacions”. Una problemàtica a la que s’ha d’afegir, va dir Ciuró, “al problema greu d’algunes forces polítiques que consideren que totes les ocupacions són realitzades per gent vulnerada i, per tant, si tu tens un pis que t’han ocupat el que has de fer és tenir paciència”.
Finalment, però,
la proposició de llei que “va presentar Junts el passat mes de desembre al Parlament en que la ponent va ser l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es aprova el passat mes de febrer” va indicar la cap de llista de Junts per Roses, Sílvia Ripoll.

El tercer col·loqui que portarà a terme la candidata de Junts per Roses a les eleccions municipals, Sílvia Ripoll, serà amb l’exconseller de Salut, Josep Mª Argimon.