Programa Reallotgem

La 2ª Jornada Gastronòmica del Mercat de Roses reedita l’èxit de la primera amb el xef Gregory Abella

Segona Jornada Gastronòmica del Mercat de Roses
El xef Gregory Abella va elaborar un paella amb verduretes exquisida en la 2ª Jornada Gastronòmica del Mercat de Roses

El xef del restaurant Falconera va elaborar una paella d’arròs amb verduretes que no va tenir res a envejar a una de peix o de carn

Aquest passat dissabte el Mercat Municipal va celebrar la 2ª Jornada Gastronòmica que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, porta a terme en el marc de celebració del seu 35è aniversari.

Si la primera va ser el torn del xef Diego Maggio, en aquesta segona l’encarregat d’anar a comprar a les parades del Mercat Cobert, acompanyat dels 16 participants que es van inscriure, per tot seguit elaborar un plat a l’Aula Gastronòmica de Roses va ser el xef del restaurant Falconera, Gregory Abella, que va delectar als “comensals” amb una paella d’arròs amb verduretes. “Sí, alhora de demanar-me que hi participés em van dir que fes un plat amb verdures i com la meva especialitat és l’arròs, vaig decidir fer un arròs, una paella de verdures de temporada”, va explicar el xef Abella.

I per poder fer una paella de verdures les va comprar al Mercat, i en Gregory va decidir que el seu arròs portés romanesco, tomata seca, naps, i pebrot italià (el de color groc). Un cop a l’Aula Gastronòmica, i després de repartir la recepta entre els assistents per fer-la a casa, va explicar com s’havia de tallar cadascuna de les verdures “per a que el romanesco quedi cruixent i el nap sigui com la sèpia quan fem una paella de marisc”.
Cal a dir que el xef ja tenia elaborat el sofregit (passatge) “fet a base de ceba molt dorada i tomàquet” per tal de poder elaborar la paella en un temps prudent, “16 minuts és el que es tarda. A casa, depenen del foc que tinguem, potser un parell de minuts més, però només de 20 minuts”.

En Gregory Abella és un especialista de l’arròs, això ho sap tot Roses i la comarca de l’Alt Empordà, però també, això no pot ser ho sap tothom, és un estudiós de l’arròs. Estima la seva professió i per donar la millor qualitat als comensals del restaurant Falconera va confessar durant l’activitat que “he mirat, he analitzat, he estudiat amb qui arròs puc oferir la millor paella, perquè no és el mateix fer un arròs caldós que fer una paella, i d’això els valencians els mestres, i per això si per fer un arròs caldós faig servir un d’aquí, per fer paella utilitzo un arròs de l’Albufera”.

Segona Jornada Gastronòmica del Mercat de Roses
El xef Gregory Abella cuinant i explicant com elaborava la paella de verdures

I després de 16 minuts (minut amunt, minut avall) en Gregory va servir als participants d’aquesta segona Jornada Gastronòmica un tast. Un tast de paella amb verduretes que va treure els sentits i que no va tenir res a envejar a una de peix o de marisc, “no, estem acostumats a menjar al verdura bullida o a la planxa, però es pot fer una paella de verdura a l’alçada d’una de marisc o d’una altra de mar i muntanya”, va assegurar el xef.

Per l’impulsor d’aquestes Jornades Gastronòmiques, el president del Mercat de Roses, Santi Buscató, va ser “una satisfacció que la gent respongui i aquesta resposta ens anima a seguir fent activitats pel Mercat i la gent de Roses”.

Tot i que aquestes Jornades Gastronòmiques s’han realitzat en el marc de celebració del seu 35è aniversari, per a Buscató l’objectiu “a més d’organitzar noves edicions, és trobar sinergies amb l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus per intentar promoure’ns mútuament”.

La tercera i última Jornada Gastronòmic del Mercat de Roses es portarà a terme aquest proper dimecres, 22 de desembre, amb la xef  Glòria Roura, del restaurant Santa Llúcia.

Per participar cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a mercatderoses@gmail.com.