La jornada, que va tenir com a protagonistas els xefs Quique Dacosta, Carles Abellán i Xavier Sagristà, es va completar amb una ponència de la Fundació Alícia i una fira de productors gastronòmics
La jornada es va iniciar amb les ponències individuals dels xefs convidats, que van explicar la seva relació amb la Mediterrània i les influències que suposa per a la seva cuina. Carles Abellán, amb diversos restaurants a Barcelona i un projecte empresarial per créixer internacionalment, amb nous locals a diferentes punts del planeta, va explicar el seu concepte de “cuina de Barcelona”, íntimament relacionat amb la Mediterrània. Xavier Sagristà va centrar la seva ponència sobre el concepte del “mar i muntanya”, mentre que Quique Dacosta va obrir una sèrie de reflexions sobre el concepte “Mediterrània” i com aquest s’interpreta amb la seva cuina. Les reflexions van donar pas al col·loqui entre tots tres xefs, que va ser moderat pel periodista Salvador Garcia-Arbós.
La Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra va instaurar-se l’any 2011 en motiu de la celebració del 75è aniversari de l’Hotel Spa Terraza. La família Gotanegra va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa arran de la bona acollida que va tenir la primera jornada i que va comptar amb la participació dels grans xefs del nostre país, Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Joan Roca i Pedro Subijana.