La colla Bruel deixa el món pacifista dels hippies per endinsar-se en el sanguinari dels víkings

Carnaval de Roses 2016
Membres de la Colla Bruel amb el que serà un futur vaixell víking

De hippies a víkings, de llibertaris i pacifistes a sanguinaris arrasadors de pobles

Carnaval de Roses 2016
Membres de la Colla Bruel amb el que serà un futur vaixell víking

Els membres de la colla Bruel de Roses són així. No tenen termini mig. O blanc o negre. Del gris no volen saber res.
L’any passat van anar disfressats de hippies durant el Carnaval de Roses. Uns 10 hippies que durant la passada van practicar l’amor lliure, tot envoltats de marihuana, al·lucinògens, LSD…Viva l’amor, la pau… I la meditació, perquè alguns d’ells es van passar tota la desfilada meditant. Increïble. No només es van vestir de hippies, sinó que van representar el paper amb un credibilitat “im-pecionante”, com diria aquell…

Bé, abans de continuar volem demanar disculpes per si realment no va ser així, i només això ha estat fruit de la ‘imaginació al·lucinògena’ del que subscriu aquestes línies, i que, en realitat, els hippies de la colla Bruel l’única droga que van prendre durant el Carnaval de Roses de l’any passat va ser la de la nicotina del tabac…

Però que no tenen termini mig, és veritat. Perquè si l’any passat van representar el món pacifista dels hippies, enguany seran uns sanguinaris víkings. Sí, sanguinaris, perquè els víkings són el nom que es donava als membres dels pobles nòrdics originaris d’Escandinàvia, famosos pels seus pillatges i per arrasar moltes regions d’Europa portant-se per davant tot el que trobaven. “Anem de víkings perquè ens va agradar la disfressa, simplement”, ha afirmat la cap de colla de la Bruel, Isabel García, “i per la qual cosa serem víkings en terra de Roses”, va remarcar.
Així que vindran al Carnaval de Roses per mar, ja que la carrossa “l’estem decorant com si fos un vaixell víking”. I d’Escandinàvia vindran un total de “26 víkings, de moment”, els qual per poder embarcar-se hauran d’abonar “150 euros que els dóna dret a menjar i beure durant totes les desfilades del Carnaval de Roses i les passades del d’Empuriabrava”, ha remarcat García.

Menors amb els seus pares

La colla Bruel portarà menors al seu vaixell víking, “però acompanyats dels seus pares, perquè no es volem fer responsables de cap menor, així han de venir acompanyats”.

Disparitat de criteris al no anar al port després de la desfilada de divendres

Isabel García troba “bé, perquè el que passa al port ja no és festa” que l’Ajuntament de Roses no deixi quedar-se a les carrosses després de la desfilada de divendres. Una opinió que no comparteix una companya de la seva colla quan afirma que “no em sembla bé, perquè per als que gaudim de la festa del carnaval de manera sana volem continuar ballant i divertir-nos al port”.

Lloguer de la nau de les carrosses massa car

Segons la colla de la Bruel, “no estem contents en haver de pagar 1.000 euros de lloguer per tenir la carrossa en la nau”, ha afirmat Isabel García, referint-se a la nau coneguda com la de l’Escribano on es guarden durant tot l’any algunes de les carrosses del Carnaval de Roses, argumentant que les colles grans poden cobrir aquest preu, però “per a colles que només son 15 persones és inviable, per aquest motiu moltes carrosses han marxat de la nau aquest any, i moltes altres marxaran l’any vinent”, ha sentenciat García.