Nadal a Roses

La colla Penya de l’Espardenya s’ha comprat una nina per lluir-la al Carnaval de Roses

Rainbow Brite, a bord de la colla La Penya de l’Espardenya, salvarà el Carnaval de Roses dels dolents

Carnaval de Roses
Futures ‘Rainbow Brite treballant en la carrosa de La Penya de l’Espardenya

De la nina Jessie, de Toy Story, passant per la noia de Beefeter  fins arribar la nena salvadora del món, Rainbow Brite, protagonista de la sèrie amb el mateix nom, i que salva al món dels malfactors i delinqüents.
Amb aquests tres personatges del gènere femení, es pot resumir els dos darrers carnavals i d’aquest que viurà properament la colla La Penya de l’Espardenya de Roses.

Una colla, o una penya, que altre cosa no, però criteri en tenen. El criteri de portar faldilles, clar. Perquè veient de què anaven disfressats els dos anys anteriors, i sabent de que van aquest any, pensem, creiem, suposem, que totes les propostes de disfresses que es presenten per posteriorment decidir-les per votació, han de complir amb la premissa que tinguin faldilla. I per a mostra un botó: “la guanyadora va ser aquesta la nina Rainbow Brite, una sèrie de dibuixos animats dels anys 80”, ens ha dit, Josep Mínguez, un dels cap de colla. I la Rainbow Brite és una heroïna, amb la seva respectiva faldilla, dedicada al salvar el món d’aquells que se’l volen carregar.

Els components d’aquesta colla no posen barraca per la festa major, “perquè treballem a l’estiu i tampoc volem sacrificar el temps d’estar amb la família amb un cosa que no necessitem per disfrutar del carnaval”, ha remarcat Mínguez. La quota de 130 euros, “10 més que l’any passat”, que paga cada membre ‘espardenyero’ serveis per pagar les despeses del carnaval. Però no tothom paga igual perquè “els nens de 0 a 5 anys no paguen, de 6 a 10 anys paguen 60 euros, i la franja d’11, 12, 13 anys, que no massa petits, però tampoc massa grans, 90 euros”, ha puntualitzat en Josep, el qual explica el perquè aquests 10 euros de pujada de la quota, “perquè feia 10 anys que cobràvem el mateix i ja l’any passat se’ns va anar el pressupost pel material de tot plegat, el de decorar la carrossa, la tela de les disfresses, i van haver moltes despeses”.

Carnaval de RosesDe la carrossa han reutilitzat l’estructura de l’any passat  i anirà decorada amb motius de la sèrie on destaca principalment l’arc de Sant Martí i els ninos protagonistes dels dibuixos animats. I parlant de carrossa, la colla de la Penya de l’Espardenya ha sol·licitat la subvenció de 250 euros que atorga l’Ajuntament, destacant en Josep, “que ha estat un encert, tot i que nosaltres érem uns dels que es beneficiàvem anys anteriors de la subvenció per pagar el lloguer de la nau, crec que és més lògic repartir-ho entre totes les colles”.

“Contentíssim” ha dit amb un riure irònic pel número de sortida que li va tocar a la colla La Penya de la Espardenya. Un riure que desapareix per afirmar convençut que “és la manera més justa de fer-ho. Abans era tercermundista que t’haguèssis de passar des de les 8 del matí fins les 6 de la tarda per aconseguir número”.

I pel que fa desfilar sense beure alcohol “és molt encertat. Des que vam muntar la colla, l’any passat va fer 10 anys, va ser l´única vegada que vaig fer la passada amb ell”.

En total seran 150 Rainbow Brite les que desfilaran pel Carnaval de Roses, una vintena menys que noies de Beefeter ho van fer l’any passat, “ens un número que ens agrada als cap de colla, més, considerem que és massa”, va concloure en Josep.