La comunitat educativa de Roses rebutja la LOMCE

LOMCE
Els concentrats sentint el manifest en contra del projecte de la LOMCE

Docents, pares, mares i alumnes fan una concentració a Roses en contra de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, la LOMCE

LOMCE
Els concentrats sentint el manifest en contra del projecte de la LOMCE

La comunitat educativa de tots els centres d’educació pública es van concentrar, ahir al vespre, a la plaça Catalunya per mostrar el seu rebuig al projecte de llei de la LOMCE.

Al voltant d’una trentena de persones, entre professors, representants de les AMPA’S i alumnes dels col·legis de primària Jaume Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i Narcís Monturiol, més els instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes van protestar de manera conjunta contra la reforma en l’educació que vol portar a terme el govern de Mariano Rajoy i, més concretament, el seu ministre d’Educació, José Ignacio Wert.

Durant el transcurs de la concentració s’ha llegit un manifest, el qual té la seva data d’origen el desembre de 2012, quan la LOMCE era encara un avantprojecte i va ser llegit en nom de totes les entitats que formen Somescola.cat

Extracte del manifest:

AFIRMEM
• Que considerem l’ensenyament un element clau de país i per això refermem el nostre compromís per una escola catalana, de qualitat, equitativa, que tingui ben present la cohesió social i que tendeixi a l’excel•lència.
• Que les llengües no han de ser mai percebudes com un problema, sinó com una oportunitat. Volem que, en acabar els seus estudis obligatoris, l’alumnat de Catalunya sigui, com a mínim, trilingüe. Això vol dir que sigui competent –i que ho demostri– en català, castellà i una altra llengua estrangera. En el món global en què vivim, el coneixement de llengües ens obre portes i ens fa competitius.
• Que separar l’alumnat de les nostres escoles per raons lingüístiques seria un error pedagògic molt greu que comportaria riscos molt elevats de fractura social.
• Que és al nostre Parlament a qui correspon, d’acord amb les seves competències, dissenyar el model educatiu que es consideri més idoni per assolir els millors resultats i que és al Govern a qui correspon fer complir les lleis del Parlament. Per això, Somescola.cat demana al nostre Govern que no cedeixi en cap dels aspectes que s’expressen al títol II de la Llei d’educació de Catalunya (LEC), pel que fa a la política lingüística, i li recorda que compta amb el nostre suport per defensar-los.

SUBRATLLEM
• Que el projecte de la nova Llei d’educació (LOMCE) del ministre Wert és inacceptable a Catalunya, perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora, harmonitzadora, inútil i que no serveix per preparar l’alumnat català per fer front als reptes que la situació actual planteja.
• Que el projecte de llei esmentat representa una ofensiva global contra la possibilitat d’establir currículums adequats a la nostra realitat, conculca la capacitat del Parlament de Catalunya per decidir sobre el model educatiu i no respecta el que ha legislat el nostre Parlament a partir d’un amplíssim consens polític i social.
• Que l’obsessió malaltissa i preconstitucional del senyor Wert envers la llengua catalana es concreta a equiparar-la a la categoria d’«Especialitat» –al mateix nivell que la tercera llengua estrangera–, anima a obrir definitivament la porta a la segregació de l’alumnat per motius de llengua dintre del mateix centre educatiu i preveu la subvenció de centres de titularitat privada que s’avinguin a fer l’ensenyament en castellà.

EN CONSEQÜÈNCIA
• Manifestem el nostre rebuig frontal a aquest projecte de llei (LOMCE) i constata que la gravetat del moment és màxima. Mai ningú no s’havia atrevit a proposar-nos que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana, avalada i reconeguda com una experiència d’èxit.
• Demanem al nostre Govern la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots.
• Es comprometem a continuar treballant units, la societat civil i tots els centres escolars i educatius de Catalunya, en defensa de la nostra escola, que és garantia de futur per als nostres joves i per al país sencer.

PER UN PAÍS DE TOTS, L’ESCOLA EN CATALÀ!