Fira de la Rosa de Roses

La Festa d’Abril de Roses ha estat un èxit de públic acollint 2.500 persones cada dia

Festa d'Abril
La Festa d'Abril durant la celebració de la missa rociera ahir diumenge

Des de divendres fins ahir diumenge la carpa de la Festa d’Abril ha estat plena de gent de Roses i la comarca per gaudir de les tradicions, la gastronomia i la cultura d’Andalusia

Després d’un any sense celebrar-se, la Festa d’Andalusia de Roses, ara batejada com a Festa d’Abril, ha tornat amb més força que mai esdevenint un èxit de públic, perquè tal i com desvetlla la regidora de Cultura i Festa, Sílvia Ripoll, “diàriament tenim comptabilitzat que van passar quasi 2.500 persones no només de Roses, sinó també de la comarca que es acostar a Roses per gaudir de la festa”. Ripoll ha recordat que “l’any passat no es va fer perquè em vaig trobar amb un pressupost de 10.000 euros i tot preparat perquè es continués fent al Pavelló, i creiem que era un error perquè la festa s’ha de fer al càmping Bahia amb més pressupost perquè la gent pugui gaudir-ne de tots els espectacles que teníem preparats”.

Tot i que encara l’Àrea de Cultura i Festes ha de fer una valoració de la Festa d’Abril, Sílvia Ripoll ha avançat que “per l’any vinent, pel que fa al servei de bar, és un tema que ens hem de plantejar, ja que van tenir molta feina -el Roses City va ser l’encarregat – i en algun moment van estar desbordats, i la gent de vegades es va haver d’esperar molta estona per ser servida”. I en aquest sentit ha afirmat que “ens hem de plantejar si muntem tipus casetes com ho fem per les barraques de la Festa Major per les colles de Carnaval, però reitero, ho hem de valorar primer”.

Allargar l’horari?

Una de les demandes dels assistents a la Festa d’Abril va ser allargar l’horari d’obertura, ja que enguany es tancava a mitjanit. “És cert que quan estàs en allà ballant i divertint-te les 12 de la nit és aviat per tancar, per això mirarem de com ho podem gestionar”, ha dit Ripoll.

Desfilada de vestits per l’any vinent

Donada la quantitat de dones que “anaven molt maques i guarnides amb vestits típics del sur d’Espanya en agradaria introduir per l’any vinent una desfilada de vestits per a l’ocasió a la Festa d’Abril, per l’any vinent podem celebrar una desfilada de vestits”,ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes.

S’instal·lin o no barraques com punts de servei de bar, s’allargui o no l’horari de tancament i es faci o no la desfilada vestits per a la Festa d’Abril de l’any vinent, el que és innegable que enguany ha estat tot un èxit.