La gent que es troba en Ferdy pel camí se solidaritza amb el seu viatge a favor de la Fundació Roses contra el Càncer

De Roses a Sevilla en bicicleta

En Ferdy fotografiat a la Via Augusta de la ciutat de Tarragona

Juan M. Fernández, Ferdy, arriba a El Perelló, població tarragonina, en la 2ª etapa del seu viatge solidari en bicicleta cap a Sevilla

De Roses a Sevilla en bicicleta
En Ferdy fotografiat a la Via Augusta de la ciutat de Tarragona

Juan M. Fernández, regidor de Festes i Carnaval de l’Ajuntament de Roses, conegut a la Vila com en Ferdy, va iniciar la segona etapa del seu viatge solidari en bicicleta de Roses a Sevilla per la Fundació Roses contra el Càncer on va acabar la primera, és a dir, a Sant Boi de Llobregat. “Feia un sol espatarrant a les 8 del matí però també, aquí a Sant Boi, feia molta fred. Volia sortir a les 7, però després de la remullada de tot el dia de dissabte, vaig decidir sortir una hora més tard”, va afirmar Fernández.
I doncs a les 8 va encetar la seva ruta cap a Tarragona, passant per les corbes del Garraf en direcció Sitges. Unes costa del Garraf, que al ser diumenge, va trobar molts “i molts de ciclistes, els quals a veure el carret que posava de Roses a Sevilla em preguntaven i em desitjaven molta sort en el viatge”.

Al contrari de la primera etapa el sol, “un bon sol” va acompanyar a Ferdy durant les primeres hores de ruta, concretament “fins les 12 del migdia, i abans d’arribar a Tarragona s’aixecat vent després s’ha volgut sumar un fort vent, però el que passa que aquest vent no sap que jo sóc el jefe de la tramuntana, i l’he guanyat. Fins a les quatre de la tarda he pedalat amb una ventada molt forta”, va explicar en Ferdy.
Un vent que el va poder superar “i com el vent no ha pogut amb mi ha vingut després la pluja, una tempesta tant forta que he hagut de parar sota un pont una mitja hora, perquè queia amb tanta força l’aigua que el més aconsellable era esperar sota sostre”.

Gent solidària aporta diners a la seva causa en favor de la Fundació Roses contra el Càncer

I ja ben entrat a la província de Tarragona, concretament al seu pas per Cambrils en Tarragona va decidir parar a dinar “un bocata de truita amb pernil i formatge amb un coca-cola, que és el que he menjat durant tot el dia a part d’unes barretes energètiques que m’he pres per esmorzar”. I ha estat en aquest bar de Cambrils quan la mestressa al veure el llacet que portava del càncer de mama i “explicar-li el motiu del meu viatge m’ha donat 5 euros i després la cambrera, dos euros més. Diners que aniran a la Fundació Roses contra el Càncer”.
Precisament, aquest llacet li havia donat l’Aurora, la dona d’en Miguel Lozano, uns dels ciclistes que el va acompanyar durant la primera etapa de Roses a Sant Jordi Desvalls.

I al voltant de les 9 de la nit va arribar a El Perelló on va es va quedar a passar la nit. La previsió era arribar fins el municipi de l’Aldea, uns 30 quilòmetres més avall, però va decidir quedar-se on l’any passat ho va fer quan va anar de Roses a Beas de Segura, també en bicicleta, ja que “vaig perdre una hora a Tarragona sense poder avançar perquè s’estava celebrant una processó i a més l’equip de futbol del Nàstic jugava al seu camp, el que va provocar entre totes dues coses un col·lapse de circulació a la ciutat”.

Juan M. Fernández ha destacat que aquesta etapa és “pràcticament igual que la que vaig fer l’any passat en direcció a Beas, però enguany al fer-la en una bici de carretera en lloc de mountain bike no estic tant cansat”.

En total, en Ferdy va fer ahir 9 hores 15 minuts a sobre de la bicicleta per completar un total de 159 quilòmetres.

Avui la ruta prevista el portarà fins a la població valenciana de Sagunto després de pedalar uns 160 quilòmetres en direcció Sevilla.