Suquet de peix de Rose

La Magdalena Flamenco Show triomfa a Roses com espectacle d’autèntic flamenco

La Magdalena Flamenco Show, projecte dirigit a fer renéixer el flamenco més pur i autèntic a la Costa Brava que ha arrelat a Roses en només tres mesos de programació

Un dels atractius turístics de casa nostra durant el segle passat eren els espectacles de Flamenco que es programaven arreu de la Costa Brava, principalment, a Roses. Només cal recordar el prestigi que va agafar llavors la sala de festes El Cortijo.

La Magdalena
Antonio de Carla, José Ponce ‘El morito’, Susana Escoda i Santos Amaya durant l’espectacle de Flamenco que van oferir al Sa Brasa de Roses

Un atractiu turístic-cultural on l’art, la passió i els sentiments han estat els protagonistes durant els tres darrers mesos (juny, juliol i agost) al restaurant Sa Brasa, on cada dimarts s’ha programant un espectacle-sopar amb les principals figures, cantants i bailaors/es, de Flamenco a nivell nacional, que s’han desplaçat fins a Roses per actuar.
I és que aquest “ha estat el secret, contactar als millors artistes d’aquest gènere i portar-los cap a Roses, perquè el que hem volgut oferir és un espectacle de flamenco pur. No volíem organitzar la típica actuació de bamboleo, ventalls i castanyoles, sinó de flamenco autèntic. Sabem que era una aposta arriscada, potser massa, perquè el flamenco és un gènere de música que té el seu públic, no agrada a tothom, però ens ha sortit bé, perquè, al principi no venia molta gent, però a mesura que s’han celebrat els espectacles, la resposta del públic ha estat brutal, de tal manera que davant la demanda que tenim actualment hem hagut d’ampliar l’organització d’espectacles dos mesos més, fins al 20 d’octubre”, ha assenyalat Sergi Cañas, promotor i impulsor del projecte La Magdalena Show Flamenco.

Actualment, La Magdalena Show Flamenco, és l’únic espectacle d’aquest gènere que es fa a la Costa Brava, i tot i ser un esdeveniment cultural que atrau gent, sobretot turistes, en Sergi Cañas lamenta “la poca implicació que he tingut per part de les administracions locals, però el públic no ens ha donat l’esquena, al contrari, i a més d’aquest dos propers mesos ja pensem en altres esdeveniments que serviran per allargar la temporada”, ha afegit Cañas.

La Magdalena Flamenco Show se’n va al Maresme

L’èxit La Magdalena Show Flamenco és tant evident que fins i tot ha traspassat les fronteres de l’Alt Empordà, tant és així que “ens han trucat tour operadors per organitzar un espectacle de flamenco, el 14 de setembre, a la població de Sant Genís de Palafolls, al Maresme. Han sentit parlar que oferim flamenco pur, flamenco autèntic i volen que anem cap allà a actuar i sortir del típic espectacle de castanyoles i sangria”, ha explicat Sergi Cañas.

21 de setembre Mas Lazuli

La Magdalena Show Flamenco
Rafael Fernández, Cristina Blanco, Santos Amaya i David de José actuant al restaurant Sa Brasa

I a banda dels espectacles setmanals dels dimarts al Sa Brasa, per al 21 de setembre,La Magdalena Show Flamenco té previst la celebració d’un gran espectacle a l’Hotel Mas Lazuli de Pau, amb les grans figures del flamenco com Rafael Fernández, David de José, Thais Hernández i els bailors/es Lourdes Alcántara i Santos Amaya.